luni, 31 decembrie 2012
Cloud Atlas / Atlasul norilor
Povestea urmăreşte evoluţia unui suflet care se transformă de-a lungul câtorva secole dintr-un ucigaş într-un erou, modelându-se prin acţiune, mister, dramă şi romantism. O singură faptă bună reverberează pentru a provoca o revoluţie la sute de ani distanţă în viitor.
sursa:cinemagia.ro
Megamind
O satira la adresa filmelor cu supereroi, Megamind spune povestea unui personaj malefic care il omoara din greseala pe Metro Man, inamicul lui de moarte. Multumit initial de postul de conducator al lumii, Megamind se deprima dupa ce realizeaza ca viata fara un adversar de temut cu care sa se dueleze pe viata si pe moarte, nu are nici un farmec. Solutia lui Megamind este Titan, rezultatul unui experiment care da gres. Noul “rival” nu vrea sa fie deloc personaj pozitiv. El vrea sa ii ia locul lui megamind. Tocmai de aceea, Megamind ajunge sa fie salvatorul omenirii in fata acestei amenintari neprevazute.
sursa:cinemarx.ro
vizualizare online
sâmbătă, 29 decembrie 2012
În ajunul Anului Nou
În ajunul Anului Nou, o nouă conştiinţă apare pe pământ. Încă o dată, Dumnezeu inspiră fiecare fiinţă umană, fiecare creatură, cu o speranţă nouă, o lumină nouă, o pace nouă şi o bucurie nouă. Dumnezeu spune: „Apare Anul Nou şi cu el o nouă conştiinţă răsare în tine. Aleargă spre Ţelul predestinat.” Noi Îl ascultăm pe Dumnezeu, ordinele Pilotului nostru Interior, şi alergăm spre Realitatea ultimă. Anul Nou ne energizează, ne încurajează şi ne inspiră să alergăm spre Ţelul ultim.
Când apare Anul Nou, e necesar să devenim conştienţi de faptul că anul acesta trebuie să ne transcendem. Trebuie să mergem dincolo de capacitatea noastră actuală, dincolo de realizările noastre actuale. Când avem acest fel de hotărâre fermă, Dumnezeu varsă asupra noastră Binecuvântările Sale cele mai speciale.
Dumnezeu mereu vrea ca noi să mergem înainte; El nu vrea ca noi să privim înapoi. Ştim că dacă un alergător aleargă repede şi se uită înapoi, el se va împiedica. La fel şi noi, dacă privim permanent în spate la anul pe care îl lăsăm în urmă, ne vom gândi la necazurile, suferinţele, dezamăgirile, eşecurile noastre ş.a.m.d. Însă, dacă privim înainte, vom vedea cum adânc în noi răsare speranţa. Fiecare zi din Noul An este la fel de importantă. Să presupunem că un alergător are de alergat o sută de metri pentru a-şi atinge scopul. După ce a acoperit douăzeci de metri cu viteza maximă, el gândeşte că, deoarece aleargă atât de repede, îşi va atinge scopul într-o secundă. Astfel, apare relaxarea. Dar, odată ce s-a dat startul, numai dacă alergătorul îşi menţine viteza maximă de la început până la urmă, va fi el capabil să învingă în cursă. Ori, putem spune, numai atunci el va fi mulţumit de viteza lui, va fi mândru de viteza lui.
Când aspirăm să atingem un scop al vieţii, noi progresăm treptat. Însă pe parcursul acestui proces treptat trebuie să ne menţinem acelaşi nivel al aspiraţiei. Să presupunem că un alergător vrea să alerge 5 kilometri. Când se aude împuşcătura de start, alergătorul este inspirat şi începe să alerge foarte repede. Dar după 2-3 kilometri el devine foarte obosit. Alergarea devine plictisitoare şi dificilă. Dacă alergătorul renunţă la cursă numai pentru că este obosit şi i-a dispărut inspiraţia, atunci el nu-şi va atinge scopul. Însă dacă va continua să alerge, în cele din urmă el îşi va atinge scopul. Atunci el va simţi cu siguranţă că efortul şi suferinţa corpului au meritat.
În fiecare zi, când răsare dimineaţa, ar trebui să simţim că avem de realizat ceva nou. Noi alergăm şi avansăm în fiecare zi. Dacă aspirăm, suntem permanent în procesul alergării. Dimineaţa, când ne începem călătoria, ar trebui să simţim că astăzi este continuarea călătoriei de ieri; nu ar trebui să ne gândim ca la un început total nou. Iar mâine trebuie să simţim că am călătorit încă un kilometru. În fiecare zi ar trebui să simţim că am călătorit încă un kilometru. Atunci, ştim că într-o bună zi ne vom atinge Ţelul. Chiar dacă viteza noastră scade, trebuie să continuăm alergarea şi să nu renunţăm pe parcurs. Când vom atinge Ţelul, vom vedea că efortul a meritat.
Sri Chinmoy
vineri, 28 decembrie 2012
Paramahansa Yogananda - Citate celebre
Oamenii petrec prea mult timp dând o atentie exageratã persoanei si pasiunilor lor. Ce risipã e sã dedici atâta energie slefuirii permanente a acestui corp, a acestei case si acestor bunuri personale, care în foarte scurt timp trebuie sã fie abandonate pe vecie!
De obicei stiu când Dumnezeu vrea ca eu sã salvez pe cineva. Atunci manifest un interes deosebit. Dacã acea persoanã nu rãspunde, accept acest lucru ca fiind vointa lui Dumnezeu.Dar dacã persoana acceptã ajutorul pe care Dumnezeu i-l dã prin mine, stiu cã va fi salvatã.Dumnezeu vorbeste prin cei care Îl iubesc în mod nevinovat si I s-au predat în întregime.Totusi, sfârsitul povestii fiecãrui om depinde de el însusi. Toti oamenii au dreptul sacru la liber-arbitru.
Directia în care se vor dezvolta emotiile tale e hotãrâtã de anturajul pe care îl ai. În compania credinciosilor, acele emotii vor deveni mai usor evlavioase.
Dacã te lepezi cu adevãrat de tine pentru Dumnezeu, vei primi însutit - cum a promis Isus -, dar vei avea parte si de persecutie, cum a spus tot Isus. Nimeni nu scapã de persecutie,cãci Dumnezeu vrea sã fie sigur de credinciosul sãu. Trebuie sã fii gata sã înduri umilinte si neplãceri pentru faptul de-a fi ales calea spiritualã si nu cãile lumesti.
Faceti ce puteti, în limite rezonabile, sã rãmâneti sãnãtosi si sã dobânditi succesul lumesc de care aveti nevoie, însã retineti, e mai bine sã vã ridicati de tot deasupra conditiilor exterioare, astfel încât ele sã nu vã afecteze. Dati-vã toatã silinta sã fiti sãnãtosi si prosperi si sã reusiti în ceea ce v-ati hotãrât sã faceti. Pe de altã parte, pãstrati proportia între aceste eforturi si adevãratul tel, de largã perspectivã al vietii, care este gãsirea lui Dumnezeu.
Am cunoscut în Seattle o femeie de optzeci de ani, care toatã viata a fost atee. Întâlnirea noastrã a schimbat-o complet. Dupã aceea, asculta tot timpul o înregistrare a glasului meu.Tinea pe altar flori portocalii, ca o aducere-aminte a întâlnirii noastre. În cei câtiva ani care îi rãmãseserã, a obtinut mântuirea. Asa cã, vezi tu, nu e important numai când apuci calea asta.Cel mai important este câtã energie îi dedici, odatã ce ai pus piciorul pe ea. Cum spunea Isus:"Cei din urmã vor fi cei dintâi, si cei dintâi vor fi cei din urmã"
Referitor la încarnãrile voastre trecute..., ce conteazã cine ati fost în trecut? Indiferent cine ati fost, sunteti tot voi si aveti în fatã o provocare ce meritã luatã în seamã: iesirea din amãgire si gãsirea lui Dumnezeu. Cãlãuziti-vã mai ales dupã aceastã nevoie, care este eternã
Dacã în clipa asta Dumnezeu mi-ar spune "Vino acasã!", as lãsa bucuros totul -organizatie, clãdiri, muncã, oameni - ca sã-I fac voia. Lumea asta este treaba Lui, El e executantul, nu tu sau eu.
Nu fiti nelinistiti dacã nu aveti experientã de meditatie. Calea spre Dumnezeu nu e un circ! Nu fiti nelinistiti nici cu privire la roadele meditatiei, precum bucuria si pacea interioarã.Totul va veni când va vrea Dumnezeu. Mai presus de toate, meditati pentru a-I face pe plac lui Dumnezeu, nu vouã însivã. Toate eforturile sincere sunt înregistrate în constiinta divinã.Datoria voastrã de credinciosi este sã acceptati tot ce vã trimite El si ce nu vã trimite. Numai Dumnezeu stie ce karmã trecutã vã împiedicã sã-L percepeti acum. S-ar putea ca El sã vrea sã vã terminati karma în aceastã viatã, înainte sã vã dea fericirea vesnicã întru El
Multi oameni mi-au spus: "Dacã as avea bani, cei mai multi ti i-as da tie". Totusi, dacã se întâmpla sã dea norocul peste ei - o mostenire, poate, sau o crestere neasteptatã a actiunilor la bursã -, putini erau cei care îsi tineau promisiunea. Dimpotrivã, deveneau zgârciti! Banii sunt o capcanã. Cu cât ai mai multi, cu atât depinzi mai mult de ei pentru propria sigurantã.
Karma rea este cea care îi duce pe oameni înapoi în lume. Totusi, Dumnezeu îi dã fiecãruia o sansã sã rupã legãturile karmice. Puteti sã o faceti. Toatã lumea poate. Problema e cã foarte putini fac efortul.
Când am înteles cã Dumnezeu vrea sã mã nasc iar în alt corp pentru a-i ajuta pe altii si când am înteles cã urmeazã sã iau din nou o personalitate, la început mi s-a pãrut cã e ca sicum mi-as pune un palton într-o zi fierbinte de varã. Pe urmã, m-am obisnuit
miercuri, 26 decembrie 2012
7 Reguli de viata
1. Fă pace cu trecutul ca să nu-ți distrugi prezentul.
2. Ce gandesc ceilalți despre tine nu e problema ta.
3. Timpul vindecă aproape totul, așa că oferă timp.
4. Nu compara viața ta cu a altora si nu-i judeca. Nu știi nimic despre călatoria lor.
5. Nu mai gândi prea mult. E in regula să nu știi toate răspunsurile. Vor veni ele la tine când te aștepți mai putin.
6. Nimeni nu raspunde de fericirea ta cu exceptia ta.
7. Zîmbește! Nu ai toate problemele din lumea asta.
2. Ce gandesc ceilalți despre tine nu e problema ta.
3. Timpul vindecă aproape totul, așa că oferă timp.
4. Nu compara viața ta cu a altora si nu-i judeca. Nu știi nimic despre călatoria lor.
5. Nu mai gândi prea mult. E in regula să nu știi toate răspunsurile. Vor veni ele la tine când te aștepți mai putin.
6. Nimeni nu raspunde de fericirea ta cu exceptia ta.
7. Zîmbește! Nu ai toate problemele din lumea asta.
vineri, 21 decembrie 2012
Ralph Waldo Emerson - Citate celebre
Rugaciunea este contemplarea faptelor vietii din cel mai inalt punct de vedere.
Sotia unui barbat are mai multa putere asupra lui decat are statul.
Pentru aceia care se cred capabili sa invinga, victoria este asigurata.
Inteligenta omului intelept
consta in accea ca nu judeca pe ceilalti, ii lasa sa se judece ei
insisi, si el doar citeste si inregistreaza verdictul lor.
Sufletul nu e calator, omul intelept sta acasa, calatoria e paradisul prostilor.
Placerile sunt ca florile: dupa ce pui mana pe ele, se ofilesc.
Colegiile ii urasc pe genii asa cum manastirile ii urasc pe sfinti.
Masura exacta a sanatatii mentale consta in dispozitia de a gasi ceva bun in toate.
Nici un lucru important nu a fost realizat vreodata fara entuziasm.
Toate bolile se transformă în una singură - bătrânețea.
Sfarsitul rasei umane va fi probabil cauzat de moartea prin civilizatie.
La ce i-ar folosi unui om sa fie nemuritor daca nu stie sa isi foloseasca bine o jumatate de ora.
miercuri, 19 decembrie 2012
Noica - citate celebre
Cum să-i convingi pe tineri că-i aşteaptă vreo treizeci–patruzeci, chiar
cincizeci de ani, înăuntrul cărora se pot pregăti şi trebuie să se
pregătească spre a face, pe traseu ori la urmă, ceva din isprava obscur
dorită? Ei însă vor şi speră să obţină dintr-odată, ba sunt dezamăgiţi
că nu obţin (cel puţin în ochii altora), ceva care să despice lumea în
două. Numai că se despică ei în două, prin nerăbdarea lor - şi intră
apoi în statistică.
Am găsit încă un om de care mă pot despărţi. Căci un om plin, bogat,
valabil, e unul căruia printr-un cuvânt îi poţi spune nespus de mult. Vă
strângeţi mâna, vă uitaţi unul în ochii altuia şi s-a întâmplat ceva. E
un pact între voi: "acum ne putem despărţi". Căci orice v-ar despărţi
de acum înainte, sunteţi doi oameni care s-au întâlnit. Ăsta e
esenţialul: să te întâlneşti cu celălalt. Finalul – care trebuie să
însemne întotdeauna o reluare a tuturor temelor – devine acum posibil.
Oamenii aceştia, lângă care stai ceasuri întregi şi care stau ceasuri
întregi lângă tine, spre a nu obţine nimic nici unii nici alţii, sunt
aşa de anoşti încât nici măcar nu te poţi despărţi de ei.
De altfel e şi
cea mai frumoasă declaraţie de dragoste: "Simt că te pot părăsi. Te
iubesc atât de mult, încât s-a împlinit ceva în mine - şi acum te pot
părăsi". E inutil să întorci capul. S-ar putea să vezi nedumerire. Când
pleci, e bine să crezi că ai socotelile încheiate.
Ce are de dat un spirit feminin? O singură fericire, un singur extaz. Şi
toată tehnica feminităţii e de a pulveriza acea fericire în nenumărate
fericiri, într-o succesiune şi devenire de fericiri minore. Căci ea
pleacă de la fiinţă şi atunci caută devenirea şi diversul; în timp ce
bărbatul pleacă de la devenire şi e însetat de fiinţă, de unitate. Setea
Unului de a se pierde şi setea Multiplului de a se readuna.
Omul care ştie
să fie singur, acela te înţelege cu adevărat, acela care te iubeşte cu
adevărat. Celălalt, prea aproape, îţi ţine doar umbră.
Visez o şcoală
în care să nu se predea, la drept vorbind, nimic. Să trăieşti liniştit
şi cuviincios, într-o margine de cetate, iar oamenii tineri, câţiva
oameni tineri ai lumii, să vină acolo spre a se elibera de tirania
profesoratului. Căci totul şi toţi dau lecţii. Totul trebuie învăţat pe
din afară şi pe dinafară, iar singurul lucru care le e îngăduit din când
în când e să pună întrebări. Dar nu vedeţi că au şi ei de spus ceva, de
mărturisit ceva? Şi nu vedeţi că noi nu avem întotdeauna ce să le
spunem? Suntem doar mijlocitori între ei şi ei înşişi... Stări de
spirit, asta trebuie dat altora; nu conţinuturi, nu sfaturi, nu
învăţături. Filozofia ca donjuanism. Pe lângă ea, oamenii de
specialitate fac simple căsnicii burgheze. Esenţialul e să cucereşti. Nu
să accepţi. Nu să ştii.
I am grateful
I am grateful to my Beloved Supreme, for out of His infinite Bounty He has given me the capacity to feel His Need more than my own need.
I am grateful to my Beloved Supreme, for out of His infinite Bounty He has given me the capacity not to drag Him into my desire-world, but to implore His Presence in my aspiration-world, and also to offer Him my earth-bound will and desire-life, and soulfully declare, "Let Thy Will be done."
I shall be extremely grateful to my Beloved Supreme the day He makes me a chosen instrument of His.
I shall be extremely, extremely grateful to my Beloved Supreme the day I can feel that my soul-bird lives only for Him inside my body-cage here on earth and there in Heaven.I shall be extremely, extremely and extremely grateful to my Beloved Supreme the day I can declare to the world within and to the world without that I am what He has and I have what He is.
Îi sunt recunoscător Iubitului meu Suprem, pentru că prin Grația lui divină, mi-a dat capacitatea de a-l iubi mai mult decât mă iubesc pe mine însumi.
Îi sunt recunoscător Iubitului meu Suprem, pentru ca prin Grația lui divina, mi-a dat capacitatea de a fi conștient de nevoile sale mai mult decât de nevoile mele.
Îi sunt recunoscător Iubitului meu Suprem, pentru ca prin Grația lui divina, mi-a dat capacitatea de a nu-l târâ in lumea dorințelor mele, ci de a implora prezența lui in lumea aspirației mele și de a-i oferi voința mea incatușata de pamânt împreuna cu viața mea de dorință, pentru ca apoi sa declar cu însuflețire: "Faca-se Voia Ta"
Voi fi extrem de recunoscător Iubitului meu Suprem in ziua in care va face din mine un instrument ales al Lui.
Voi fi extrem, extrem de recunoscător Iubitului meu Suprem, în ziua în care voi simți ca pasărea-sufletului meu trăiește doar pentru El în interiorul temniței corpului meu, aici pe pamânt și acolo în rai.
Voi fi extrem, extrem, extrem de recunoscător Iubitului meu Suprem, în ziua în care voi putea declara lumii interioare și celei exterioare că sunt ceea ce El are, și am ceea ce El este.
Sri Chinmoy Everest-Aspiration
marți, 18 decembrie 2012
10 secrete pentru a evita depresia
Este posibil sa evitam depresia? Care este secretul cultivării fericirii și evitării perioadelor de nefericire? În mare măsură, noi suntem cei ce ne determinam starea noastră de spirit; deci nu ar trebui să considerăm ca suntem victime lipsite de ajutor in fața deprimării. Depresia este ceva ce poate fi evitat cultivând opusul ei – fericirea.
Aveți aici câteva sugestii pentru a evita depresiile.
1. Oferiți bunăvoința voastră celorlalți
Dacă căutăm sa facem viața altora mizerabilă, cum putem sa ne așteptăm ca a noastră să fie fericită? Dacă oferim bunăvoință celorlalți oameni asta creează o puternică energie pozitivă. A ne concentra asupra calităților bune pe care alții le au, cu siguranță va îmbunătăți starea noastră de spirit. Este un principiu care spune ca ceea ce oferim aceia primim. De aceea oferind energie pozitiva va face ca la rândul nostru să primim aceasta energie pozitivă.
2. Învățați sa va detașați de gânduri.
Gândurile joacă un rol semnificativ in determinarea stării noastre de spirit. Dacă avem gânduri negative, atunci le oferim acestora o putere si o influență mare asupra noastră. Însă putem decide ce gând se permitem si ce gând să respingem. Trebuie să învățăm sa fim vigilenți si să nu lăsăm gândurile negative să apară. Imediat ce suntem conștienți de apariția unor gânduri negative trebuie să le lăsăm să plece. Putem să ne imaginăm ca le aruncăm intr-un imens cos de gunoi cosmic.
3.Fiți ocupați.
Dacă încercăm sa ne detașam de gânduri negative ar trebui să ne lăsăm implicați in alte activități. Atunci când facem alte activități care ne fac plăcere asta ne scoate din noi înșine. Activitățile ne forțează să facem ceva constructiv și nu ne permit să rămânem în starea noastră de depresie.
4. Evitați sentimentele de vinovăție.
Dacă am făcut o greșeala si ne lăsăm pradă sentimentelor de vinovăție asta nu va îmbunătăți situația. În special trebuie să încercăm sa evităm sentimentul de vinovăție pentru lucrurile mici lipsite de semnificație. De multe ori nu am făcut nimic rău, dar ceilalți încearcă să ne facă să ne simțim vinovați de ghinionul lor. În loc să ne simțim vinovați mai degrabă ar trebui să ne concentrăm să facem ceea ce trebuie.
5. Duceți o viață armonioasă.
În viața este nevoie sa avem de toate. Dacă ne concentrăm tot timpul si energia doar asupra muncii pe care o facem, nu vom avea timp pentru relaxare și cultivarea altor aspecte ale vieții noastre. Dacă ducem o viață lipsită de armonie, nefericirea e mult mai probabil să apară.
6. Nu vă bazați fericirea doar pe ceilalți.
Dacă ne așteptăm sa primim fericire doar de la ceilalți cu siguranță vom fi dezamăgiți. Dacă relațiile proaste se sfârșesc, ar trebui să vedem in asta o șansă de a merge mai departe. Nu ajută cu nimic să ne gândim ce s-ar fi întâmplat dacă. De asemenea este o greșeală să considerăm că putem să schimbam pe cineva astfel încât să se potrivească preferințelor noastre. Dacă încercăm să schimbam o persoana in mod esențial nu vom face decât să ne simțim frustrați atunci când vom eșua.
7. Împărtășiți problemele.
Prieteniile adevărate pot oferi un mare ajutor. În special dacă avem unu-doi prieteni care doresc să ne asculte problemele. Ei nu vor putea sa ne rezolve problemele. Totuși simplu fapt de a avea pe cineva cu care sa vorbim și căruia sa-i împărtășim problemele este de un mare ajutor in depășirea acestor dificultăți.
8. Cultivați fericirea.
Pentru a evita depresia trebuie să ne focalizăm asupra unei alternative la ea, care este fericirea. Problema este ca atunci când suntem deprimați fericirea pare la mii de kilometrii distanță. Însă uneori dacă ne forțăm să zâmbim sau încercăm chiar si să ne prefacem fericiți, putem păcăli mintea și să facem fericirea sa apăra; după un timp vom începe să simțim adevărata fericire.
“Fericirea te va urma
Dacă inima ta rămâne neatinsă de fleacuri.”
- Sri Chinmoy
9. Încercați să aveți așteptări minime.
Depresia apare de multe ori deoarece dorințele noastre rămân neîmplinite. Cu cât mai multe dorințe avem cu atât mai mari sunt șansele sa fim dezamăgiți. După dezamăgire urmează un sentiment de frustrare și deprimare. Dacă avem puține dorințe nu putem fi dezamăgiți. Asta nu înseamnă că nu trebuie sa facem eforturi, să progresăm si să obținem lucruri. Cu siguranța trebuie sa încercam să realizăm diverse lucruri in viață. Totuși ar trebui sa avem o atitudine detașată față de rezultatele acțiunilor noastre. Și nici nu ar trebui să ne așteptăm ca oamenii să se comporte intr-un anumit fel.
10. Nu trăiți in negativitate.
Aceasta este cheia evitării depresiilor. Dacă ne focalizăm atenția asupra lucrurilor negative acestea vor influența in cele din urmă starea noastră. Negativitatea poate exista, la fel si oamenii rai, situațiile deprimante si gândurile noastre negative. Dar dacă dorim să cultivăm bucuria, ar trebui sa evităm situațiile și persoanele deprimante..
sursa tejvan -
luni, 17 decembrie 2012
Cioran - citate celebre
Nu poti iubi in acelasi timp cu pasiune o femeie si pe Dumnezeu. O
femeie ne poate scapa de Dumnezeu, precum Dumnezeu ne poate scapa de
toate femeile.
Nu eu sufar, ci lumea sufera in mine.
Betivii, sfintii, indragostitii si poetii se afla initial la aceeasi
distanta de cer sau, mai bine zis, de pamant. Numai caile difera, desi
toti sunt pe cale sa nu mai fie oameni.
A iubi inseamna a suferi si cum multi fug de suferinta putini stiu sa iubeasca.
Intre o palma si o jignire, suportam mai bine palma.
Defectul tuturor oamenilor este ca asteapta sa traiasca, deoarece n-au
curajul fiecarei clipe… Toti invatam sa traim dupa ce nu mai avem nimic
de asteptat, iar cand traim nu putem invata nimic, fiindca nu traim in
prezentul concret si viu, ci intr-un viitor fad si indepartat.
Trebuie sa suferi pana la capat, pana cand incetezi sa crezi in suferinta.
Este evident ca Dumnezeu era o solutie ca nu vom gasi niciodata o alta la fel de satisfacatoare.
Daca am putea sa ne vedem cu ochii celorlalti, am disparea intr-o clipita.
Spune-mi cum vrei sa te prabusesti, ca sa-ti spun cine esti.
duminică, 16 decembrie 2012
Mircea Eliade - citate celebre
A fi liber înseamnă, înainte de toate, a fi responsabil faţă de tine însuţi.
- A nu-ţi fi frică de nimic înseamnă a privi tot ce se petrece în lume ca spectacol. Asta înseamnă că putem interveni oricând, prin imaginaţie, şi putem modifica spectacolul aşa cum vrem noi.
- Omul e singurul animal care-şi poate rata viaţa.
- Timpul este singurul lucru care se pierde într-adevăr.
- Moartea este o împlinire, o perfectă integrare a tuturor facultăţilor înalte cu care am fost dăruiţi.
- Libertatea absolută se câştigă prin dragoste. Căci doar dragostea îl eliberează pe om de natura sa, alungând fiara şi demonul.
- E foarte greu sa ai ceva cu adevarat, sa-l capeti sau sa-l cuceresti, mai mult ne inchipuim ca posedam,decat posedam.
- Daca adevarul nu se afla prin dragoste, oriunde s-ar afla el, nu ma intereseaza.
-
-
sâmbătă, 15 decembrie 2012
3 Metode naturale, simple pentru detoxifierea organismului
Oricât ne-ar displace acest lucru, evitarea toxinelor in ziua de azi este aproape imposibilă. Într-un studiu din 2005 realizat de Centrul pentru controlul si prevenirea bolilor, s-au gasit peste 60 de produși toxici la cei 2000 de subiecți studiati. Aceste toxine includeau dioxine, uraniu, mercur din peste, pesticide de la produse cultivate in mod convențional și diverse alte chimicale. De aceea este important să cunoaștem moduri simple de detoxifiere și să le folosim in mod regulat.
Nu uitați să realizați detoxifierea incet, in ritmul vostru, fară să forțați. Dacă este prima oară când tineți un program de detoxifiere este bine sa consultați și un specialist. Vestea bună vis a vis de aceste 3 metode ce vor fi prezentate in continuare este ca puteți să le folosiți puțin cîte puțin în fiecare zi, sau sa le combinați pe toate trei.
Sucurile
Sucurile nu sunt doar ceva trendy pentru a pierde din greutate si pentru a consuma vegetale, ci și o modalitate de detoxifiere. Amestecati vegetale organice cu verdețuri si apa purificată și puteți avea un snack sanatos zilnic. Sau dacă sunteți mai experimentați puteți să postiți ca modalitate de detoxifiere si energizare.
Beți apă cu lamâie
Ar trebui să începeți prin a bea un pahar de apă cu lămâie în fiecare zi. Acesta este unul dintre alimentele ce detoxifica ficatul in mod natural realizând totodată o purificare generală a organismului( ajută la pierderea in greutate si stimulează sistemul imunitar). Cei mai experimentați pot incerca dieta Neera, despre care găsiți detalii chiar aici pe blog. Este o dietă ce se bazeaza pe folosirea lamîi, piperului cayenne si a siropului de arțar pentru detoxifierea generala a organismului.
Transpirația
Una dintre metodele naturale de a elimina toxinele este transpirația. De aceea recomandăm exercițiul fizic in limitele capacitații fiecaruia cât de des posibil și chiar ședințe de saună.
Exercițiile fizice ce conduc la transpirație, in combinație cu consumul de sucuri vegetale sau apă cu lămîie sunt o combinație foarte sănatoasa de detoxifiere.
De asemenea o alta combinație foarte sănatoasă, este sa transpirăm combinat cu consumul de vitamina B3 sau niacină. E posibil sa experimentați inroșiri ale pielii si senzatii de disconfort, dar după câteva zile de folosirea a niacinei intr-un dozaj crescator, aceasta va reuși sa rupa celulele de grăsime. Ghiciți ce se află in aceste celule? Toxine. Dupa ce sunt eliberate aceste toxine vor fi eliminate prin urină, transpirație sau prin tractul gastro-intestinal. Si carbunele activ alimentar este o modalitate foarte buna de detoxifiere.
Detoxifierea corpului este un lucru fantastic. Așa că nu ezita, începe de azi, începe acum!
vineri, 14 decembrie 2012
Vorbe memorabile ale lui Petre Țuțea
Adevar
Se spune ca intelectul e dat omului ca sa cunoasca adevarul. Intelectul e dat omului, dupa parerea mea, nu ca sa cunoasca adevarul, ci ca sa primeasca adevarul.
Tot ce teoretic este just este practic necesarmente just. Nu si invers, ca oamenii au practici sinistre in istorie.
Am avut revelatia ca in afara de Dumnezeu nu exista adevar. mai multe adevăruri, zic eu, raportate la Dumnezeu, este egal cu nici un adevar. Iar daca adevarul este unul singur, fiind transcendent in esenta, sediul lui nu e nici in stiinta, nici in filozofie, nici in arta. Si cind un filozof, un om de stiinta sau un artist sunt religiosi, atunci ei nu se mai disting de o baba murdara pe picioare care se roaga Maicii Domnului.
Acum, mai la batranete, pot sa spun ca fara Dumnezeu si fara nemurire nu exista adevar.
"Domnule Tutea, daca ati fi fost ales presedinte la 20 mai, prin absurd, care ar fi fost prima hotarare pe care ati fi luat-o?" - Prima hotarare: privatizarea, insemnand constructia celor doua comune: comuna agrara, intemeiata pe gospodarul dibaci si priceput, si comuna urbana, guvernata de intreprinderi, de acesti giganti ai lumii moderne. Si as fi creat institute sa sincronizeze poporul roman cu toate cuceririle speciei om, mutate in spatiul valah. Ca eu nu contest poporului roman ca limba lui si geniul lui intelectual ii permit sa mute creatiile speciei om la el acasa.
Americani
Omul, cand e singur, poate face fel de fel de unelte. Adica devine american, spun eu. Eu as scrie peste Statele Unite asa: "Omul este un animal care fabrica unelte." M-au intrebat unii care sunt foarte filoamericani ce cred despre americani. Sunt lacatusi cosmici, domnule, le-am zis. India, de pilda, este inferioara tehnic Americii. Nici nu-ncape indoiala: America o baga la jiletca. Da' spiritual America e Ghana; pe langa India, e primitiva.
Ateism
O baba murdara pe picioare, care sta in fata icoanei Maicii Domnului in biserica, fata de un laureat al premiului Nobel ateu - baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, asta moare asa, dihor.
Eu cand discut cu un ateu e ca si cum as discuta cu usa. Intre un credincios si un necredincios nu exista nici o legatura. Ala e mort, sufleteste mort, iar celalat e viu si intre un viu si un mort nu exista nici o legatura. Credinciosul crestin e viu.
Ateii si materialistii ne deosebesc de animale prin faptul ca nu avem coada.
Ateii s-au nascut, dar s-au nascut degeaba
Seven Pounds/ Sapte suflete
Seven Pounds este povestea unui agent IRS, care se simte acaparat si vinovat pentru toate greselile pe care le-a facut in trecut. Ajuns intr-un punct crucial in viata lui, Ben Thomas cauta izbavirea. El porneste intr-o calatorie, prin care intentioneaza sa ajute sapte vieti omenesti. Singura conditie este ca acesti oameni sa merite ajutorul pe care el vrea sa il acorde. Inainte de a-si duce planul la capat, Ben se indragosteste de Emily, o tanara cu probleme de sanatate la inima. Luand identitatea fratelui lui, Ben incearca sa faca numai bine, evitand a-si expune prea multe detalii despre viata sa. Ben va simti pe pielea lui, ca numai dragostea adevarata poate schimba cu adevarat un om.
sursa:cinnemarx.ro
vizualizare online
The Pursuit of Happyness /In cautarea fericirii
Oricat de greu ar fi sa-ti urmezi visul, trebuie sa ai puterea sa treci peste toate momentele de deznadejde, iar eforturile si credinta iti vor fi rasplatite… Acesta este mesajul filmului, care urmareste povestea lui Chris Gardner, un agent de vanzari extrem de inteligent si talentat, dar caruia i se refuza sansa vietii. Dupa ce primeste custodia filui sau de numai cinci ani, Chris traieste drama de a fi dat afara din apartamentul sau din San Francisco, fara a avea vreun loc in care sa mearga. Deznadajduit, dar imbarbatandu-se pentru a nu-l descuraja si pe fiul sau, el va gasi puterea de a ramane drept in fata furtunii ce pare sa-i devasteze viata.
sursa.cinemarx.ro
vizualizare online
What Dreams May Come / O iubire fara sfarsit
Dupa moartea celor doi copii ai lor, Dr. Chris Nielson si sotia sa Annie reusesc cu greu sa-si continue viata. Patru ani mai tarziu, Chris moare si el intr-un accident si ajunge in Rai, unde il intalneste pe Albert si descopera ca Edenul este un loc minunat. Insa moartea lui Chris o afecteaza foarte mult pe Annie si aceasta, intr-un moment de nebunie, se sinucide, ajungand intr-un loc cu totul diferit de cel al lui Chris. Afland de Annie, Chris ii forteaza mana lui Albert pentru a cere ajutorul unui personaj cunoscut sub numele de "The Tracker", pentru ca impreuna sa calatoreasca in abisurile iadului pentru a gasi sufletul lui Annie si a-l salva.
sursa:cinemarx.ro
joi, 13 decembrie 2012
Îi suntem recunoscători lui Dumnezeu
Îi suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru ca e cu noi aici si acum. Îi suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru ca a creat in noi o foame reală de El. Îi suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru că ne-a oferit un tren expres lung plin de speranta. Îi suntem recunoscatori lui Dumnezeu pentru ca ne-a spus in mod repetat ca iși va ține promisiunea. Care este promisiunea Lui? Promisiunea lui este ca nu va fi multumit pâna când intreaga lui creație nu-l va satisface in felul sau propriu.
Suntem pe pamant, aici si acum, doar pentru a-l mulțumi pe Dumnezeu in felul sau propriu. Este o sarcina dificila e adevarat, dar noi primim bucurie in viata doar atunci cand reusim sa invingem obstacole. Dacă nu trecem de nici un obstacol in viata, nu vom avea satisfactie durabila. Și daca nu incercam sa facem tot ce putem pentru a-l mulțumi pe Dumezeu, nu vom avea nicio satisfactie.
Sri Chinmoy
miercuri, 12 decembrie 2012
A fi măreț in mod divin
A fi măreț in mod divin înseamnă să servești. A fi bun in totalitate înseamnă să iubești. A fi perfect pentru totdeauna înseamnă să ai un plâns interior neobosit. A fi satisfăcut in modul propriu lui Dumnezeu înseamnă să devii in mod conștient și continuu o inima din care se revarsă recunoștință.
Umanul din mine dorește măreția. Divinul din mine tânjește după bunătate. Dumnezeu din mine care aspira și urca, dorește perfecțiunea. Dumnezeu din mine care iubește și manifesta, plânge după satisfacție.
Vreau să fiu prietenul etern si intim al măreției, bunătatii, perfecțiunii și satisfacției, pentru ca prin ele Iubitul meu Suprem va zâmbi Zâmbetul său etern și va dansă Dansul său nemuritor, în și pentru mine. Fie ca prietenia noastră să mulțumească nu doar umanul și divinul din noi, ci să mulțumească și să împlinească și pe Iubitul nostru Suprem, adânc in interiorul nostru.
Sri Chinmoy
joi, 6 decembrie 2012
Into the white 2012
Intre ei incepe sa se lege o prietenie care trece dincolo de granitele razboiului in care se afla si scoate la suprafata esenta umanitatii.
vizualizare online
That's What I Am
Acţiunea are loc în anii '60, iar drama despre familie este concentrată pe viaţa unui copil de 12 ani sclipitor, Andy, pe care profesorul de engleză (Ed Harris) îl pune în echipă cu cel mai mare proscris din şcoală, Stanley (aka "Big Red"). Când Andy îl vede pe Stanley confruntând fără ezitare un bătăuş din şcoală, începe o serie de evenimente care schimbă vieţile copilului şi profesorului.
sursa:cinemagia.ro
miercuri, 5 decembrie 2012
Sri Aurobindo
Sri Aurobindo a fost un remarcabil gânditor, personalitate publică şi politică, poet, profet şi yoghin. S-a născut pe 15 august 1972 la Calcutta în familia medicului Ghose, care provenea din casta aristocratică kşatriya. De la vârsta de 7 ani a studiat în Anglia – mai întâi la şcoala Sf. Paul din Londra, apoi la Colegiul regal din Cambridge, specializându-se în studierea literaturii occidentale clasice şi contemporane. De timpuriu a demonstrat aptitudini admirabile pentru limbile latină şi greacă, ca şi pentru versificaţie.
În 1893, la vârsta de 21 de ani, Sri Aurobindo revine în India. În următorii 13 ani ocupă diferite funcţii în administraţia orașului Baroda, predă literatura engleză şi franceză la universitatea de aici, iar în 1906 se mută la Calcutta, unde va deveni rectorul Colegiului naţional. Afară de acestea, el se implică activ în lupta politică pentru independenţa Indiei. Revista pe care o editează – „Bande Mataram” – devine în curând o voce puternică a mişcării de eliberare, fiind prima care formulează idealul independenţei totale a ţării, precum şi metodele concrete de dobândire a ei. În paralel îşi continuă creaţia poetică şi se adânceşte în studiul tezaurului cultural şi spiritual al Indiei, învaţă sanscrita şi alte limbi vorbite pe teritoriul ei, şi se interesează de scripturile ei sacre din vechime. Realizând adevărata putere şi valoare a descoperirilor spirituale, care au dat viaţă bogatei culturi multiseculare a Indiei, în 1904 el se decide să pornească pe calea yoga, năzuind să folosească forţa spirituală pentru eliberarea patriei sale.
În 1908, Sri Aurobindo este arestat, fiind bănuit de organizarea atentatului la viaţa unui funcţionar din guvernul colonial britanic şi nimereşte la închisoare, riscând pedeapsa cu moartea. Însă în urma procesului, care a durat un an întreg, este achitat şi eliberat.
Acest an a fost pentru el o „universitate a yogăi”: el a dobândit realizările spirituale fundamentale şi a conştientizat că ţelul său nu se limitează la eliberarea Indiei de sub stăpânire străină, dar constă în transformarea revoluţionară a întregii naturi a creaţiei, în izbânda asupra ignoranţei, falsităţii, suferinţei şi morţii.
În 1910, dând ascultare vocii lăuntrice, el se dezice de activitatea revoluţionară „exterioară” şi se retrage la Pondicherry, o colonie franceză din sudul Indiei, pentru a continua să practice aprofundat yoga. Dobândind în propria experienţă interioară marile realizări ale trecutului, Sri Aurobindo a reuşit să le depăşească şi a realizat că scopul ultim şi firesc al căutărilor spirituale este transformarea omului, inclusiv la nivel fizic, şi întruchiparea pe pământ a „vieţii divine”. Acestui ţel i s-a dedicat, elaborând sistemul său – Yoga Integrală.
Din 1914 până în 1921, dânsul editează revista filozofică lunară „Arya”, unde îşi publică principalele lucrări, în care tratează în detaliu sferele fundamentale ale existenţei umane în lumina Cunoaşterii superioare obţinute în rezultatul practicii yoga, dezvăluie adevărata semnificaţie a scripturilor antice – Vedele, Upanişadele, Bhagavadgita, importanţa şi rolul culturii indiene, cercetează problemele dezvoltării societăţii, evoluţia poeziei şi a creaţiei poetice.
Sri Aurobindo a parasit corpul fizic pe 5 decembrie 1950. Moştenirea sa literară cuprinde 35 de volume, printre care lucrări filozofice, o vastă corespondenţă cu discipolii, o multitudine de versuri, piese şi grandiosul poem epic „Savitri”, la care a muncit pe parcursul ultimilor 35 de ani din viaţă şi care reprezintă o întruchipare dinamică a experienţei sale spirituale multilaterale.
În centrul filozofiei lui Sri Aurobindo stă afirmaţia că evoluţia lumii este o automanifestare, o autodescoperire treptată a Divinităţii, ce se află adânc ascunsă în Natură ca rezultat al involuţiei anterioare. În ascensiunea pe etape de la piatră la vegetaţie, de la vegetaţie la animal şi de la animal la om, evoluţia nu se opreşte la fiinţa umană, ci, realizând propriul adevăr lăuntric, Divinitatea tainică, aspiră mai departe la crearea unei specii mai desăvârşite sau mai „divine”, care îl va transcende pe om într-o măsură mult mai mare faţă de cum omul a depăşit animalul. Omul este doar o fiinţă mentală tranzitorie, a cărui vocaţie este să ajungă la un nivel de conştiinţă mai înalt, „supramental” – Conştiinţa Adevărului – şi să o coboare la nivelul lumii, transformându-şi întreaga fiinţă şi viaţă într-o expresie directă a Adevărului.
Toată viaţa Sri Aurobindo şi-a consacrat-o stabilirii în lumea noastră a acestei conştiinţe supramentale, realizarea căreia trebuie să conducă la crearea pe pământ a unei lumi a adevărului, armoniei şi justiţiei, despre care au vorbit prorocii din toate timpurile şi popoarele.
marți, 4 decembrie 2012
Guzaarish
Ethan Mascarenhas, altadata un maret magician al lumii, a devenit tetraplegic in urma cu 14 ani, in timpul unei reprezentatii nereusite.
In ultimii 12 ani sanatatea lui Ethan a fost relativ stabila, in mare masura datorita daruirii neobosite a asistentei medicale ce avea grija de el, Sofia D’Souza. Ethan locuieste si lucreaza acasa, acolo de unde raspandeste noi numere de magie pline de inteligenta si spiritul lui neinfranat, milioanelor de oameni, prin intermediul cartilor pe care le-a scris si prin emisiunea lui radio.
Dar acum organele lui interne sunt pe cale sa cedeze. Pentru a preveni internarea permanenta in spital si o viata mentinuta doar cu suportul aparatelor, Ethan se adreseaza unui tribunal pentru a obtine aprobarea legala de a fi eutanasiat.
Cererea lui Ethan – "guzaarish"-ul lui – ii socheaza pe fanii de pretutindeni, dar in special zguduie relatia sa cu Sofia, cea care este centrul existentei lui. Va reusi Ethan sa primeasca un raspuns pozitiv cererii lui?
sursa:cinemagia.ro
The Bucket List /Ultimele dorinţe
In urma cu multi ani, profesorul de filosofie al lui Carter Chambers (Morgan Freeman) daduse drept tema studentilor sai alcatuirea unei liste cu tot ceea ce si-ar dori sa faca si sa vada inainte de a-si da obstescul sfarsit. Insa realitatea vietii de adult i-a schimbat planurile. Casatoria, copiii, miile de griji zilnice si cei 46 de ani de serviciu ca mecanic auto au transformat treptat aceasta lista de dorinte intr-o amintire cu gust amar, reducand-o la un exercitiu mental prin care Carter facea ca timpul sa treaca mai repede in timp ce repara masini.
Pe de alta parte, miliardarul Edward Cole (Jack Nicholson) n-a vazut in viata lui o lista care sa contina altceva decat cifre. De cand se stie, a fost prea ocupat cu afacerile si construirea propriului sau imperiu financiar pentru a se gandi vreodata, intre doua achizitii si numeroase cafele, ce si-ar dori cu adevarat in viata.
Insa viata ii trezeste brusc la realitate. Carter si Edward ajung amandoi intr-un salon de spital, cu foarte mult timp la dispozitie pentru a se gandi la ceea ce ii asteapta si la ceea ce au realizat pana atunci. Desi aparent foarte diferiti unul de celalalt, ei descopera ca au doua puncte comune: nevoia neimplinita de a se impaca cu ei insisi si deciziile pe care le-au luat in viata si dorinta intensa de a-si petrece timpul care le-a mai ramas facand tot ceea ce si-au dorit candva. Lista de dorinte inceteaza sa mai fie un simplu exercitiu mental.
Ca urmare, ignorand dispozitiile medicilor si bunul simt elementar, cei doi pleaca de la spital si pornesc la drum in cea mai mare aventura din viata lor. Ei strabat tari si continente, de la Taj Mahal la parcul tanzanian Serengeti, de la restaurante rafinate la cel mai nenorocit salon de tatuaj, la volanul unei masini de curse de colectie sau la bordul unui avion de parasutism, manati de setea de viata, adaugand sau bifand cate o linie din lista de dorinte. Cei doi se vad confruntati cu dificilele intrebari si raspunsuri ale vietii si, fara sa-si dea seama cum, devin buni prieteni. Uneori, e nevoie ca viata sa ne dea un ultimatum pentru a ne pune in miscare…
sursa:cinemagia.ro
Salmon Fishing in the Yemen /La pescuit în deşert
Filmul spune povestea lui Fred Jones (Ewan McGregor), un om de ştiinţă specializat în piscicultură care are o căsnicie lipsită de dragoste şi a cărui lume este complet bulversată atunci când este însărcinat să supervizeze un proiect despre care el crede că este de-a dreptul ridicol: introducerea somonilor în aridele văi ale Yemenului. Cel din spatele acestei nebunii este însuşi şeicul Yemenului (Amr Waked), care este pasionat de pescuitul sportiv pe care îl practică pe proprietatea sa din Scoţia şi care crede că poate să-şi ducă hobby-ul înapoi acasă, sperând ca acest lucru să aducă linişte şi pace într-un teritoriu zdruncinat de conflicte interne.
Atunci când Patricia Maxwell (Kristin Scott Thomas) purtătorul de cuvânt al primului ministru află de planul şeicului, ea profită de oportunitatea de a exploata acestă poveste interesantă şi de bun augur, reuşind totodată să îndepărteze atenţia publică de la recentele eşecuri ale guvernului. Presiunea este mare, astfel că, pentru a asigura succesul acestui plan, Maxwell îl numeşte pe Fred la conducerea proiectului, el fiind ajutat de Harriet (Emily Blunt), energica reprezentantă a şeicului. Pe parcursul călătoriei lui Fred, intransigenţa acestuia începe să dispară; el este de-a dreptul fermecat de persoana şeicului şi începe să cedeze în faţa planului său.
sursa:cinemagia.ro
The Best Exotic Marigold Hotel
Inspirat din romanul “These Foolish Things” al autoarei Deborah Moggach, filmul “The Best Exotic Marigold Hotel” relatează aventurile amuzante ale unor pensionari britanici, care decid să se retragă la bătrâneţe într-un hotel din exotica Indie, pe care materialele promoţionale îl prezintă ca fiind cel mai opulent şi frumos loc de pe pământ. Ajunşi în Bangalore, protagoniştii constată că locaţia de cinci stele în care se aşteptau să locuiască există doar în mintea înfierbântată a unui manager tânăr şi entuziast, care şi-a stabilit o strategie de marketing excelentă pentru a atrage turişti. În locul palatului spectaculos din imaginile publicate pe internet, bătrâneii găsesc o clădire părăginită prin care zboară în libertate păsările, mobilier dărăpănat şi prăfuit, condiţii de viaţă ca în lumea a treia, străzi aglomerate şi copii care cerşesc, dar o dată cu trecerea timpului încep să fie fascinaţi de cultura şi civilizaţia indiană, de tradiţiile localnicilor, de frumuseţea femeilor şi a peisajelor, de culorile şi sunetele vibrante şi de atitudinea prietenoasă a indienilor. Deşi ţara care i-a primit cu braţele deschise nu le poate pune la dispoziţie condiţiile de lux visate, pensionarii sunt transformaţi de experienţele pe care le trăiesc aici şi învaţă că pot găsi dragostea şi pot trăi intens la orice vârstă.
sursa:cinemarx.ro
vizualizare online
The Odd Life of Timothy Green
Cindy şi Jim Green sunt un cuplu căsătorit, cât se poate de îndrăgostit. Cei doi sunt fericiţi că se au unul pe celălalt, dar ar vrea să întemeieze cu adevărat o familie şi sunt foarte entuziasmaţi de ideea de a avea un copil. Din păcate, Cindy nu reuşeşte să rămână însărcinată în mod natural, iar doctorul lor le spune celor doi Green că au fost deja epuizate toate posibilităţile medicale de a-i ajuta să conceapă un copil. Disperaţi şi dizamăgiţi, cei doi soţi strâng într-o cutie toate visele lor despre a avea un copil şi îngroapă cutia în curtea casei lor. Nu la mult timp după aceea, într-o noapte furtunoasă, la uşa familiei Green sună un băieţel. Cindy şi Jim sunt luaţi pe nepregătite în faţa celui mai mare dar pe care şi l-au dorit de la viaţă şi vor învăţa în curând că Timothy Green nu e ceea ce pare.
sursa:cinemarx.ro
vizualizare online
Intouchables /Intangibilii
O prietenie imprevizibilă, dar cu atât mai sinceră, se naște între Driss și Philippe, doi oameni care nu au nimic în comun. Driss e un bărbat de culoare, imigrant din Senegal, care a trăit pe la periferia Parisului și care nu de mult timp a ieșit din închisoare, iar Philippe e un artistocrat bogat, meloman și pasionat de arte plastice, rămas paralizat de la brâu în jos după un accident în timpul zborului cu parapanta. Cei doi ajung să-și petreacă timpul împreună când Driss e angajat să aibă grijă de Philippe. Driss vroia de fapt să obțină dovada că și-a căutat de lucru, dar a fost refuzat, pentru a putea primi ajutor social, însă Philippe e cucerit de felul direct și insolent de a fi al senegalezului așa că îi propune să îi fie angajat timp de o lună și să vadă dacă poate să țină un serviciu stabil. Deși pornesc din lumi total diferite, Driss și Philippe sunt deschiși să se ajute să facă față temerilor, deziluziilor și necazurilor cu ajutorul umorului și a unei mari doze de empatie. Relația lor scoate scântei, ca o ciocnire, și îi face pe amândoi de neatins.
sursa:cinemarx.ro
vizualizare online
luni, 3 decembrie 2012
Cele mai sanatoase 7 condimente din lume!
GhimbirulIngredientul activ ce face ghimbirul atat de sanatos este gingerolul, un component despre care se stie ca relaxeaza vasele de sange, stimuleaza circulatia sanguina si ne scapa de dureri. Gingerolul este folosit si in ajutorul digestiei si inhiba senzatia de voma. Astfel, ghimbirul este un condiment excelent pentru raul de dimineata sau pentru a trata efectele secundare ale chimioterapiei.Ghimbirul este si anti-inflamator, ceea ce inseamna ca poate fi folosit impotriva bolilor de inima, a cancerului, a Alzheimer-ului si a artritei. Mai mult, ghimbirul este bogat in antioxidanti care sunt foarte benefici organismului uman.Stire picanta: Proprietatile sanatoase ce le contine ghimbirul au fost documentate inca de acum 2000 de ani!OreganoDoua dintre cele mai importante componente din oregano sunt timolul si carvacolul ce au puternice proprietati antibacteriene. Mai mult, un studiu a aratat ca in Mexic, oregano a fost mai eficient impotriva amibei decat medicamentele prescrise de doctori precum tinidazolul.Oregano este si un antioxidant puternic, bogat in fitonutriente. Un gram de oregano contine de 42 de ori mai multi antioxidanti decat marul, de 30 de ori mai multi antioxidanti decat cartoful, de 12 ori mai multi antioxidanti decat portocala si de 4 ori mai multi antioxidanti decat afinele.Stire picanta: Oregano inseamna “bucuria muntelui” si in unele parti din Europa este denumit si maghiran salbatic, fiind inrudit cu acesta.ScortisoaraScortisoara este un condiment anti-microbian. Un studiu din august 2003 al Revistei Internationale de Microbiologie a descoperit faptul ca un numar scazut de picaturi de ulei de scortisoara amestecat cu suc de morcov poate conserva mancarea si poate distruge organismele patogene din aceasta, toate in timp ce ii da si o aroma mai placuta.Scortisoara previne si formarea cheagurilor de sange si blocareacapilarelor. Mai mult, poate imbunatati si functiile creierului.Persoanele care sufera de diabet ar trebui sa stie ca scortisoara este foarte folositoare in stabilizarea nivelului de zahar din sange. Un studiu din decembrie 2003 al Centrului pentru Diabetici a aratat ca daca un bolnav consuma zilnic intre 1 gram si 6 grame de scortisoara, nivelul zaharului din sange scade simtitor (la suferinzii de diabet de tip II), la fel ca si cel al trigliceridelor si al colesterolului.Si asta nu e tot! Scortisoara este si cel mai puternic antioxidant dintre toate condimentele!Stire picanta: In medicina traditionala chineza, scortisoara este folosit in ceai impreuna cu ghimbirul pentru a trata raceala si gripa.Sofranul de India (Curcuma)Curcuma, cea care ii da sofranului culoarea galbuie, este ingredientul activ din acest condiment. Curcuma este o substanta anti-inflamatoare si poate lupta impotriva unor boli precum fibroza cistica, Alzheimer, colita, ulcerul, artrita sau boala lui Crohn. De asemenea, curcuma ofera protectie cardiovasculara si imbunatateste functiile ficatului.Stire picanta: Sofranul sau curcuma este condimentul utilizat in sosurile curry. Tot acest condiment coloreaza in galben traditionalul mustar.SalviaSalvia este anti-inflamatoare si antioxidanta. Salvia contine flavonoide, acizi fenolici si enzime hidrolitice. Astfel, salvia poate combate artrita reumatoida, bolile inflamatorii, astmul bronsic si ateroscleroza.Se pare ca salvia ajuta si la o mai buna functionare a activitatii cerebrale.Un studiu al Societatii Farmaceutice Biochimice a revelat ca persoanele care au consumat ulei din extract de salvie aveau o memorie mai buna fata de cei care au urmat un tratamen cu placebo.Stire picanta: La origini, salvia inseamna “a fi salvat”. Mai multecompanii farmaceutice incearca sa adauge uleiul de salvie in cel folosit la gatit pentru a preveni uleiurile sa rancezeasca si pentru a creste rata de viata a omului.Ardeii iutiS-a descoperit ca ardeii iuti ce contin capsicina ajuta la urmatoarele:- curata substantele mucoase din plamani si nas;- imbunatatesc imunitatea organismului;- previn ulcerele stomacale;- ajuta la pierderea in greutate;- reduc colesterolul si nivelul trigliceridelor;- previn cancerul de stomac;- calmeaza durerile.Stire picanta: Cu cat este mai iute ardeiul, cu atat mai multa capsicina contine.PatrunjelulPoate ca cel mai interesant lucru pe care il poate face patrunjelul este sa lupte impotriva cancerului. Studiile pe animale au aratat ca patrunjelul inhiba formarea de tumori, in special pulmonare. Mai mult, patrunjelul neutralizeaza efectele fumului (de tigara sau gratar).Patrunjelul este si o sursa bogata de antioxidanti si nutrienti ce protejeaza inima precum vitamina C, betacarotenul si acidul folic.Stire picanta: Patrunjelul este excelent pentru o respiratie proaspata dupa ce ati mancat
Abonați-vă la:
Postări (Atom)