Postări populare

sâmbătă, 13 octombrie 2012

Dieta Neera



DESPRE DIETA NEERA


Formula folosită și testată de peste 6 decenii Neera este un program pentru sănătatea dumneavoastră, care restituie corpului sănătatea optimă. Conținând numai ingrediente naturale, FĂRĂ aditivi artificiali, coloranți sau conservanți, Neera dă rezultate maxime, dacă este urmată conform indicațiilor.
Neera a primit multe laude din partea multor medici naturiști, homeopati, practicanți de ayurveda din întreaga lume. Ea a fost creeată de Stanley Burroughs, care a formulat rețeta originală în anul 1940 pentru a-și vindeca pacientul de ulcer cronic. Pacientul său, Bob Norman, a fost vindecat în mod spectaculos în 10 zile.
Munca lui Stanley a fost continuată în deceniile care au urmat. Cu rețeta sa originală, cunoscută sub numele Master Cleanser sau Dieta cu lămâi, el a tratat multe probleme de sănătate. Ceea ce este și mai important este remarcabila scădere în greutate observată de cei supraponderali. ”Grăsimea se topește cu o rată de 2 kilograme pe zi pentru majoritatea oamenilor - și fără nici un efect secundar dăunător” – a confirmat Stanley Burroughs, creatorul Master Cleanser. Fără îndoială, popularitatea acestei rețete a crescut pe măsură ce ea s-a răspândit prin Europa, mii de inși experimentând uimitoarele beneficii pentru sănătate aduse și capacitatea de a ajuta la eliminarea kilogramelor în plus.
În 1980, psihologul K. A. Beyer, împreună cu Stanley Burroughs, a formulat o versiune îmbunătățită, împreună cu o echipă de doctori din domeniul medicinii naturiste, Ayurvedei și al medicinii clasice. După mii de teste și cinci ani de cercetări intense, siropul Madal Bal a fost creat pentru a înlocui siropul de arțar folosit inițial în cură. Siropul nou formulat asigură corpului un nivel mai mare de potasiu, zinc, vitamine B, magneziu, mangan, sodiu și calciu, oferind astfel un nivel mai ridicat al energiei, chiar și când nu se consumă hrană.
Combinând bunătatea siropului Madal Bal, a piperului Cayenne și folosirea lămâilor, Neera cu siguranță vă va îmbunătăți sănătatea și vă va oferi un sentiment de bunăstare.

PRODUSE ȘI INGREDIENTE

Siropul Madal Bal Neera conține numai ingrediente naturale. Nici un aditiv dăunător, conservant sau remediu posibil dăunător nu este prezent. Așadar, puteți fi siguri că veți avea doar de beneficiat de pe urma atâtor ingrediente active. Toate ingredientele naturale sunt absolut sigure pentru a fi folosite pentru cure periodice de detoxifiere care scapă în mod eficient organismul de toxinele acumulate.
Fiecare ingredient lucrează concertat împreună cu celelalte pentru a stimula procesul natural de curățare al organismului și pentru a elimina toxinele.



Siropul natural Madal Bal


Siropul Madal Bal este realizat dintr-un amestec special de sirop organic obținut din seva a 5 tipuri de copaci – 4 palmieri asiatici rari și arțarul. Este un sirop organic pur, foarte diferit de siropul de arțar găsit în magazine, care poate fi sintetizat în mod artificial în proporție de 90% din zahăr și sirop de porumb.


Un amestec de sirop de arțar pur de clasa C și sirop de palmier sălbatic bogat în potasiu, calciu și zinc, siropul Madal Bal poate fi amestecat cu apa distilată, suc proaspăt de lămâi și ardei Cayenne pentru a prepara delicioasa și răcoritoarea băutură Neera. Acesta este un amestec perfect care conține toți nutrienții și compușii necesari pentru susținerea detoxifierii și neutralizării toxinelor pe durata programului Neera.


Siropul Madal Bal conține zaharuri naturale din plante, asigurând astfel organismului energie în timpului postului, care ajută la stăpânirea foamei. Conține 264 de calorii la 100 de grame.
Un consum zilnic tipic de 10 pahare de băutură asigură în jur de 528 de calorii. Siropul este de asemenea bogat în minerale precum potasiul, magneziu și zinc. Raportul între calciu și magneziu, respectiv sodiu și potasiu este aproape ideal pentru nevoile corpului uman.
  

            Compoziția siropului 
     Compoziție            per 100 g sirop 
        Energie               264 Kcal 
       Proteine                  1,1 g 
     Carbohidrați                5,1 g 
       Grăsimi                   0,0 g 

            Conținutul în minerale 
       Minerale          Mg per 100g sirop 
          Fier                     2 
       Mangan                    4,3 
         Zinc                    5,5 
        Calciu                    37 
         Sodiu                   180 
        Potasiu                  270 

        

Ardei Cayenne

Capsiasina, un compus pătrunzător găsit în ardeiul Cayenne, are un efect de încălzire asupra organismului. Consumat în timpul curei Neera, eliberează mucusul acumulat în ”căptușeala” interioară a organismului, în care se acumulează toxinele, pentru o eliminare ușoară. De asemenea grăbește metabolismul pentru a arde grăsimea și promovează circulația periferică în organism. 



Sucul de lămâie


În ultima parte a secolului XVIII, lămâile erau folosite pentru tratarea scorbutului. Azi, lămâile sunt un ingredient important în remediile naturale pentru detoxifierea organismului, în special a ficatului. Aprovizionează organismul cu vitamina C, magneziu și potasiu. Neutralizează pH-ul într-un corp prea acid, împiedicând dezvoltarea bacteriilor și a fungilor. În plus, acționează ca un detergent intern și agent eficient în dizolvarea grăsimii pe parcursul curii Neera. 


Ceai laxativ


Ceaiul laxativ este folosit pentru a stimula activitatea colonului. Ajută la dezlipirea reziduurilor acumulate de pe pereții intestinelor și a stomacului. Laxativele ar trebui folosite numai pe perioada curei de detoxifiere sau în momentele când apare constipația, întru-cât folosirea în mod excesiv nu este recomandată. 


Apa curată


Apa curată este cea mai bună alegere pentru cura Neera. Este pură și are puțini agenți contaminanți. Este esențial să bem apă pură pentru a spăla toxinele din corp și pentru a păstra organismul hidratat în timpul detoxifierii. 


Cum funcționează cura Neera


Cura Neera este o dietă care asigură corpului toți nutrienții necesari pentru funcționarea normală a organismului, astfel încât să vă puteți abține cu ușurință de la mâncarea solidă. Neera nu este un post în adevăratul sens al cuvântului, întru-cât asigură organismului 400-500 de calorii bogate în minerale, micronutrienți și zaharuri simple.
Un post adevărat are loc atunci când consumăm numai apă. Acesta însă nu este numai greu de respectat, ci poate fi și istovitor pentru corp.
Totuși, de ce este recomandat postul?
În timpul unui post în care nu se ingerează nici o proteină, autoliza are loc și ajută la formarea rapidă de celule noi și la îndepărtarea celor moarte și a celor distruse. Acest proces este benefic întru-cât obligă corpul să folosească celulele distruse și grăsimea pe post de combustibil pentru funcționarea optimă.
Termenul ”post” este acum folosit într-un sens mai larg pentru descrierea dietelor bazate pe lichide, în care se consumă sucuri de fructe și legume. De asemenea, cercetătorii folosesc termenul de ”restricție calorică pe termen scurt” (400-800 calorii pe zi) pentru asocierea unui post cu o dietă cu lichide.

”Cauzele principale ale bolilor sunt dieta nepotrivită, lipsa exercițiului fizic, atitudinile mentale negative și lipsa acordării spirituale, care produc condiții toxice pentru corpul nostru.Eliminarea cauzelor bolilor este singura modalitate pentru vindecare și sănătate”. - Stanley Burroughs, ND, creatorul Master Cleanser

În timp ce corpul tău realizează adevărata curățare și detoxifiere, băutura Neera:

  • Asigură corpului nutrienții necesari pentru funcționarea continuă a corpului, restaurează echilibrul biochimic și mineral în țesuturi și celule și grăbește regenerarea celulelor
  • Nu conține proteine, astfel încât nutrienții din băutură sunt asimilați în mod direct în sânge, fără împovărarea sistemului digestiv; astfel, sistemul digestiv se poate odihni
  • Asigură un mediu lichid esențial pentru spălarea substanțelor toxice din organism
  • Acționează, prin intermediul acidului ascorbic din lămâi, precum un detergent intern și dizolvă grăsimea în exces și elimină toxinele
  • Ajută, prin intermediul ardeiului Cayenne, la grăbirea metabolismului, promovează circulația, arde grăsimea și elimină toxinele
  • Învigoreaza puterea regeneratoare a organismului prin intermediul siropului Madal Bal, forța vieții dăruită de copaci crescuți în mod organic

”Postul nu numai detoxifică; de asemenea dizolvă țesuturile inutile – grăsime, celule anormale, placa și tumorile - și eliberează țesutul bolnav și produșii celulari ai țesuturilor în sistemul circulator, pentru a fi eliminate. Materialele toxice și nedorite circulă în sânge sau în sistemul limfatic și sunt depozitate în depozitele de grăsime și alte țesuturi. Un element important al detoxifierii prin post este mobilizarea toxinelor din zonele în care sunt depozitate.” 
- Joel Fuhrman, M. D, Postul și hrana pentru sănătate



Începutul


Mâncatul a devenit un obicei; mâncăm când suntem plictisiți. Destul de des, mâncăm mai mult decât are nevoie corpul nostru. S-ar putea să vă întrebați cum este posibil să nu mănânci pe perioada programului Neera și să vă continuați activitatea în mod normal. Nu vă veți simți înfometați și slăbiți?
Deși provocarea cea mai mare a acestui program este păstrarea postului, foamea nu vă va putea sabota dacă urmați pașii conform indicațiilor. Să rezistați fără mâncare este mult mai ușor decât vă închipuiți cu ajutorul Neera, însă ca orice alt program pentru sănătate, veți avea nevoie de voință pentru a începe.

Cum se prepară băutura Neera

Pentru a prepara un pahar de băutură Neera, pur și simplu amestecați următoarele ingrediente:
  • Două linguri (20 ml) de sirop Madal Bal
  • Două linguri de suc proaspăt stors de lămâie (20 ml)
  • Un vârf de cuțit de boia de ardei Cayenne (după gust)Adăugați aceste trei ingrediente într-un pahar care conține cel puțin 200 ml de apă pură. Delicioasa băutură Neera poate fi servită rece sau caldă.
Adăugați aceste trei ingrediente într-un pahar care conține cel puțin 200 ml de apă pură. Delicioasa băutură Neera poate fi servită rece sau caldă. 

Pregătiți-vă din timp amestecul și salvați timp!

Un lucru foarte util este acela că se poate prepara o porție de băutură Neera la începutul zilei. Pentru a prepara doi litri pahare de băutură Neera, amestecați următoarele ingrediente într-un vas cu 1,7 litri apă pură:
  • 160 ml (16 linguri) de sirop Madal Bal
  • Sucul proaspăt stors din 4 lămâi mici (160 ml)
  • ¼ linguriță ardei Cayenne (potriviți după gust)

Cantitatea de băutură Neera de care veți avea nevoie depinde de constituția dumneavoastră, de stilul de viață, de activitate și climat. Găsiți cantitatea ideală pentru dumneavoastră și preparați cantitatea pentru o zi întreagă. Beți 6-12 pahare pe zi, ori de câte ori vi se face foame pe parcursul zilei.



Ceai laxativ


Succesul programului depinde de eliminarea corectă a toxinelor din sistemul dumneavoastră, iar ceaiul laxativ este important pentru eliminarea reziduurilor acumulate în stomac și în tractul intestinal. Pentru a asigura eliminarea toxinelor, beți seara, înainte de culcare, ceai laxativ.



Întreruperea postului


Sistemul digestiv s-a odihnit pentru câteva zile, așadar revenirea la o dietă normală ar putea șoca sistemul dumneavoastră digestiv, ficatul și rinichii. Soluția este reintroducerea gradată a hranei.
Tabelul de mai jos arată aproximativ cât de mult timp ar trebui să treacă înainte de a reveni la o dietă normală.
Dacă intenționați să țineți dieta pentru mai mult de 10 zile, perioada de tranziție la o dietă normală este jumătate din perioada postului. Cu cât este mai lung postul, cu atât mai multă grijă ar trebui să aveți când reveniți la dieta normală.


Exemplu de program pentru întreruperea postului:
  • Ziua 1 după post: începeți cu sucuri proaspete de fructe și fructe. La sfârșitul zilei, consumați piure de legume sau supă
  • Ziua 2-3: sucuri de fructe și legume, salate sau supe. Legume fierte la abur sau orez brun la sfârșitul zilei.
  • Ziua 4: începeți să reintroduceți carbohidrați și proteine. Reveniți la dieta normală.

”Postul este, fără îndoială, cea mai eficientă metodă biologică de tratament… este ”operația fără chirurgi, este o cură care implică exudarea, acordarea, redirectarea, eliberarea și relaxarea purificatoare. În timpul postului, sănătatea pacientului se îmbunătățește semnificativ și câștigă multe. Însă el sau ea va fi neglijat cea mai importantă parte dacă foamea pentru hrana spirituală care se manifestă pe perioada postului nu va fi satisfăcută.”Otto Buchinger, Sr, M.D.


















0 comentarii:

Trimiteți un comentariu