Postări populare

vineri, 28 decembrie 2012

Paramahansa Yogananda - Citate celebre





Oamenii petrec prea mult timp dând o atentie exageratã persoanei si pasiunilor lor. Ce risipã e sã dedici atâta energie slefuirii permanente a acestui corp, a acestei case si acestor bunuri personale, care în foarte scurt timp trebuie sã fie abandonate pe vecie!



De obicei stiu când Dumnezeu vrea ca eu sã salvez pe cineva. Atunci manifest un interes deosebit. Dacã acea persoanã nu rãspunde, accept acest lucru ca fiind vointa lui Dumnezeu.Dar dacã persoana acceptã ajutorul pe care Dumnezeu i-l dã prin mine, stiu cã va fi salvatã.Dumnezeu vorbeste prin cei care Îl iubesc în mod nevinovat si I s-au predat în întregime.Totusi, sfârsitul povestii fiecãrui om depinde de el însusi. Toti oamenii au dreptul sacru la liber-arbitru.




Directia în care se vor dezvolta emotiile tale e hotãrâtã de anturajul pe care îl ai. În compania credinciosilor, acele emotii vor deveni mai usor evlavioase.



Dacã te lepezi cu adevãrat de tine pentru Dumnezeu, vei primi însutit - cum a promis Isus -, dar vei avea parte si de persecutie, cum a spus tot Isus. Nimeni nu scapã de persecutie,cãci Dumnezeu vrea sã fie sigur de credinciosul sãu. Trebuie sã fii gata sã înduri umilinte si neplãceri pentru faptul de-a fi ales calea spiritualã si nu cãile lumesti.



Faceti ce puteti, în limite rezonabile, sã rãmâneti sãnãtosi si sã dobânditi succesul lumesc de care aveti nevoie, însã retineti, e mai bine sã vã ridicati de tot deasupra conditiilor exterioare, astfel încât ele sã nu vã afecteze. Dati-vã toatã silinta sã fiti sãnãtosi si prosperi si sã reusiti în ceea ce v-ati hotãrât sã faceti. Pe de altã parte, pãstrati proportia între aceste eforturi si adevãratul tel, de largã perspectivã al vietii, care este gãsirea lui Dumnezeu.



Am cunoscut în Seattle o femeie de optzeci de ani, care toatã viata a fost atee. Întâlnirea noastrã a schimbat-o complet. Dupã aceea, asculta tot timpul o înregistrare a glasului meu.Tinea pe altar flori portocalii, ca o aducere-aminte a întâlnirii noastre. În cei câtiva ani care îi rãmãseserã, a obtinut mântuirea. Asa cã, vezi tu, nu e important numai când apuci calea asta.Cel mai important este câtã energie îi dedici, odatã ce ai pus piciorul pe ea. Cum spunea Isus:"Cei din urmã vor fi cei dintâi, si cei dintâi vor fi cei din urmã"





Referitor la încarnãrile voastre trecute..., ce conteazã cine ati fost în trecut? Indiferent cine ati fost, sunteti tot voi si aveti în fatã o provocare ce meritã luatã în seamã: iesirea din amãgire si gãsirea lui Dumnezeu. Cãlãuziti-vã mai ales dupã aceastã nevoie, care este eternã



Dacã în clipa asta Dumnezeu mi-ar spune "Vino acasã!", as lãsa bucuros totul -organizatie, clãdiri, muncã, oameni - ca sã-I fac voia. Lumea asta este treaba Lui, El e executantul, nu tu sau eu.



Nu fiti nelinistiti dacã nu aveti experientã de meditatie. Calea spre Dumnezeu nu e un circ! Nu fiti nelinistiti nici cu privire la roadele meditatiei, precum bucuria si pacea interioarã.Totul va veni când va vrea Dumnezeu. Mai presus de toate, meditati pentru a-I face pe plac lui Dumnezeu, nu vouã însivã. Toate eforturile sincere sunt înregistrate în constiinta divinã.Datoria voastrã de credinciosi este sã acceptati tot ce vã trimite El si ce nu vã trimite. Numai Dumnezeu stie ce karmã trecutã vã împiedicã sã-L percepeti acum. S-ar putea ca El sã vrea sã vã terminati karma în aceastã viatã, înainte sã vã dea fericirea vesnicã întru El



Multi oameni mi-au spus: "Dacã as avea bani, cei mai multi ti i-as da tie". Totusi, dacã se întâmpla sã dea norocul peste ei - o mostenire, poate, sau o crestere neasteptatã a actiunilor la bursã -, putini erau cei care îsi tineau promisiunea. Dimpotrivã, deveneau zgârciti! Banii sunt o capcanã. Cu cât ai mai multi, cu atât depinzi mai mult de ei pentru propria sigurantã.



Karma rea este cea care îi duce pe oameni înapoi în lume. Totusi, Dumnezeu îi dã fiecãruia o sansã sã rupã legãturile karmice. Puteti sã o faceti. Toatã lumea poate. Problema e cã foarte putini fac efortul.



Când am înteles cã Dumnezeu vrea sã mã nasc iar în alt corp pentru a-i ajuta pe altii si când am înteles cã urmeazã sã iau din nou o personalitate, la început mi s-a pãrut cã e ca sicum mi-as pune un palton într-o zi fierbinte de varã. Pe urmã, m-am obisnuit

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu