Este vorba de o reţetă ce am învăţat-o de la Supriya
o foarte bună prietenă care chiar găteşte cele mai delicioase mâncăruri. Atunci
când am ocazia să mănânc ceva gătit de ea, sau mai mult, să iau parte la o
întreagă masă gătită de ea mă simt de parcă mi-aş fi hrănit toate simţurile
pentru cel puţin o lună. Tot ceea ce ea găteşte e delicios...parcă simţi
dragostea cum pluteşte printre aburii calzi ai mâncării. La ea şi ceaiul are
gustul dragostei. De fapt, cred că
despre asta este vorba atunci când spun că masa trebuie să ne fie un
prilej de linişte, de bucurie, că la masă trebuie să ne aşezăm cu gânduri bune
iar când ne ridicăm să fim şi mai fericiţi şi mai mulţumiţi.
Iată cum prepară prietena mea mâncarea
de linte cu fasole verde:
-
în primul rând atât lintea cât şi fasolea verde(fiecare în cantitatea
aleasă de dumneavoastră) se fierb în oale separate(în timpul fierberii se poate
adăuga sare după gust) şi înainte de a începe prepararea mâncării.
-
una-două cepe albe se taie mărunt şi se călesc în puţin ulei cu apă;
-
ulterior se adaugă 4-5 ardei graşi
tăiaţi mărunt;
-
o lingură de făină integrală se adaugă
să se călească împreună cu ceapa şi ardeii;
-
se adaugă lintea sau fasolea fiartă sau amîndouă(se poate face doar mâncare
de linte sau doar de fasole dar împreună este şi mai delicios);
-
după un clocot se adaugă suc de roşii şi se pun condimente (cimbru,
cardamom şi orice altceva vă este pe plac);
-
când e gata se pune o legătură de pătrinjel tăiat mărunt şi eventual câţiva
căţei de usturoi zdrobiţi cu presa
-
oala se acoperă cu capacul iar deasupra se pune un prosop gros...gusturile
se vor întrepătrunde iar după 15-20 de minute se poate servi.
-
În acelaşi fel în loc de linte se poate folosi năut.
Este o mâncare foarte gustoasă care nu are cum să nu vă
placă. Se poate servi împreună cu hrişcă fiartă sau hrişcă ce a fost lăsată în
apă de seara până dimineaţa.
POFTĂ BUNĂ!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu