Postări populare

Despre blog


                                   
Cuvânt înainte

        Acest blog se doreşte a fi un instrument ajutător pentru cei interesaţi intr-o perspectiva noua, mai larga asupra sanatatii, asupra lumii si a vietii desigur. Nu este un blog de socializare neaparat, desi putem deveni si prieteni, chiar speram de fapt sa se intample, in masura in care vom avea puncte de vedere care ne unesc. 
Acest blog este de fapt initiativa unui grup de prieteni care s-au gandit ca in lumea de astazi, cand totul este foarte intens a impartasi din lucrurile pe care le stim este ceva normal si de asteptat. Desi sunt si asa zisi specialisti printre noi nu avem pretentia de a detine cunoasterea absoluta in materie de sanatate ci doar vom incerca sa facem niste sugestii, ramanand ca fiecare din voi sa decida in ce masura informatiile de aici vi se par de folos or ba.
 E bine sa spunem de la inceput ca aici vom aborda sanatatea dintr-o perspectiva holistica, adica sanatatea ca o expresie a armoniei tuturor partilor ei: suflet, inima spirituala, minte vital si corp. Acestea sunt partile care compun fiinta noastra si sanatate inseamna sanatatea tuturor acestor parti ale fiintei si armonia lor.
 Acum sa vedem ce reprezinta fiecare dintre aceste parti. 
    Sufletul este scanteia divina din fiecare din noi, partea care ramane neatinsa indiferent de incercarile si experientele noastre. Legatura noastra cu divinitatea.Fiinta va face in asa fel incat sufletul sa ramana mereu pur si divin.
  Inima spirituala este casa sufletului. Locul unde se adaposteste sufletul la nivel fizic. Trebuie mentionat ca inima spirituala nu este acelasi lucru cu inima fizica. Si daca vreti o localizare fizica a ei este in mijlocul pieptului.
  Mintea reprezinta corpul format din totalitatea gandurilor noaste indiferent de natura lor. Nu intru in detalii pentru ca vom avea articole legate de fiecare din aceste corpuri.
  Urmeaza corpul vital sau corpul emotiilor noastre si in cele din urma corpul nostru fizic de care suntem cei mai constienti si cu care ne identificam cel mai des. 
  Fiinta noastra ar fi formata din aceste 5 corpuri: suflet, inima, minte, vital si corp fizic. Sanatatea intregii fiinte fiind o expresie a armoniei si sanatatii acestor corpuri.
 Multe din problemele care se manifesta in plan fizic sunt doar o reflexie a unor probleme ce se afla in alte planuri ale fiintei. Si pana nu vom rezolva acele probleme ele vor reveni iarasi si iarasi.
 Asta e ceea ce ne propunem sa facem aici in acest blog, sa discutam despre toate aceste planuri ale fiintei, despre modul in care ele pot coexista in armonie. Asteptam sa cititi sa va exprimati opiniile si sa avem un dialog care sa ne fie de folos tuturor.

Va multumim!