Postări populare

luni, 1 octombrie 2012

Sufletul-scanteia divina din noi


Sufletul este scanteia divina, divinitatea aici, in fiecare din noi iar inima spirituala este templul in care el salasluieste. Uitat de minte, vital si corp el continua sa straluceasca in templul inimii spirituale, asteptand momentul in care suntem pregatiti sa ne reamintim esenta noastra divina. Pana atunci ramane tacut, linistit neafectat de urcusurile si caderile noastre lumesti.
Vine un moment in viata fiecaruia insa cand chemarea interioara, plansul interior, devine foarte puternic, cand simtim ca viata cotidiana nu ne mai satisface, cand simtim ca totul este plin de plictiseala si rutina. Atunci este momentul sa ne trezim, sa ne ridicam sa alergam si in cele din urma sa zburam pe calea catre ceea ce suntem si am fost dintotdeauna. Unii sunt luati de valurile vietii de grijile cotidiene si uita repede aceasta chemare, considerand ca a fost doar o iluzie, insa fiecare o aude la un moment dat. Depinde de noi, de fiecare in parte cat de mult suntem deschisi catre aceasta chemare, cat de mult ii dam curs. Hai sa nu lasam aceasta chemare, acest plans interior sa se iroseasca, pentru ca el nu este nimic altceva decat sufletul nostru care incearca din rasputeri sa ne spuna ca momentul trezirii noastre a venit si ca aceasta trezire nu ne va oferi decat bucurie si realizari.
Daca suntem suficienti de norocosi sa dam curs acestei chemari putem spune ca am devenit cautatori spirituali. Incepand de acum sufletul trebuie sa iasa din ce in ce mai mult in prim plan pentru ca el este cel care ne poate arata cu adevarat drumul. Pana acum am ratacit dar acum ne-am gasit cu adevarat ghidul, cel care cunoaste drumul catre implinire si iluminare. Prin rugaciune si meditatie putem stabili o legatura directa cu aceasta parte divina ce se gaseste in fiecare din noi. Iar atunci cand suntem constienti de mesajele sufletului nostru, de indrumarile lui, atunci putem spune ca divinitatea se manifesta prin noi aici si acum in fiecare din actiunile naostre.
Toate celelate parti ale fiintei noastre sunt foarte importante: inima spirituala, minte vital si corp pentru ca fara ele sufletul nu se poate manifesta aici pe pamant. Dar nu trebuie sa uitam niciodata ca sufletul este liderul cel care trebuie sa ne conduca daca vrem sa ajungem in siguranta la destinatie.
Revenind la tema blogului nostru, sanatatea reala este tocmai expresia armoniei intre toate aceste parti ale fiintei noastre: suflet, inima, minte, vital si corp fizic. In general omul este constient de existenta lui ca si corp fizic si lasa mintea sa fie cea care il conduce, considerand ratiunea mintii ca fiind cel mai bun ghid in viata, uitand ca mintea ca si corpul trebuie sa fie instrumente care sa ajute la manifestarea esentei noastre divine aici pe pamant, instrumente ale sufletului. De aceia de multe ori esuam  lamentabil in actiunile noastre. Armonia este data de unitate. O orchestra este in armonie atunci cand fiecare instrument asculta indicatiile dirijorului intrand la momentul oprtun si oprindu-se atunci cand i se face semn. Doar asa putem ajunge la tonuri muzicale aproape de perfectiune. Daca fiecare intrument canta cum vrea si cand vrea avem un talmes-balmes care nu incanta pe nimeni. La fel si in fiinta umana pentru a exista acea armonie e nevoie ca toate intrumentele: inima, minte, vital si corp sa urmeze dirijorul-suflet si in felul acesta melodia vietii noastre va fi una plina de perfectiune divina si satisfactie.
Iar sanatatea nu este nimic altceva decat rezultatul armoniei tuturor acestor parti ale fiintei noastre. Atunci cand urmam vocea sufletului, vom gasi hrana potrivita pentru mintea noastra pentru corp si pentru vital. Vom sti care sunt gandurile emotiile si chiar hrana fizica, care fac bine cu adevarat fiintei noastre si de aici va decurge armonia datatoare de sanatate. Pentru ca ce inseamna pana la urma sanatate daca nu armonie?
Deci haideti sa urmam vocea sufletului, cararea aratata de el si sanatatea noastra la toate nivelurile va fi un lucru garantat.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu