Postări populare

miercuri, 21 noiembrie 2012

5 Remedii naturale contra refluxului de acid








Ați experimentat vreodată refluxul acid sau refluxul gastroesofagian ?Aceasta boala afectează din ce in ce mai multe persoane in prezent. Boala numita reflux gastroesofagian se datoreaza mai multor factori printre care si relaxarea sfincterului inelar ce se afla intre esofag si stomac. Dar dacă suntem conștienți de numeroasele remedii naturale putem evita sa ne aflam printre cei suferind de aceasta boala.

Refluxul de acid, nu este doar inconfortabil, ci este de multe ori si indicatorul unui obicei sau al unui stil de viața nesănătos. Cunoașterea si remedierea cauzelor este esențiala pentru obținerea unei stări de bine la nivel general. Decât sa va bazati pe medicamente scumpe si foarte probabil dăunătoare organismului in ansamblu, mai bine încercați aceste sfaturi simple.



1. Mancati mese mai mici

Mai degrabă decât sa înfulecați trei mese mari pe zi, încercați să mâncați cinci mese mai mici, dar bine alese. Alimentarea in timp scurt cu cantitati mari de hrana copleșește sfincterul esofagian si supraîncărca stomacul ceea ce duce la agravarea refluxului acid.



2. Condimentează-ti viața

Condimente, cum ar fi rădăcina de lemn dulce,curcuma (unul dintre cei mai buni anti cancerigeni) pot fi folosite cu succes in eliminarea acestei probleme. S-a constata ca ingerarea acestor condimente ajuta la protejarea mucoasei esofagului de acid. Extractul din rădăcina de lemn dulce numit Deglycyrrhizinated, în special s-a arătat foarte de folos in tratarea ulcerelor gastrointestinale si este de asemenea utilizat frecvent contra durerilor datorate refluxului acid.



3. Îmbunătățește-ti postura

Mai puțin cunoscut printre remediile naturale pentru refluxul de acid, îmbunătățirea posturii, de fapt va poate ajuta mai mult decât credeți. In general după masa avem tendința de a sta întinși, lucru care face ca acidul gastric sa ajungă in esofag. Menținerea spatele drept după masă păstrează alimentele și acidul în stomac acolo unde le este locul. De aceea este bine sa mâncați mese mai mici astfel incat sa nu aveți stomacul complet plin si chiar sa va ia somnul ceea ce v-ar obliga sa stati întinși.



4. Renunțați la fumat

Toată lumea știe că fumatul nu este cel mai sănătos lucru. Pe lănga alte efecte dăunătoare nicotina relaxează sfincterul esofagian ceea ce duce la refluxul de acid. Acesta e doar un motiv printre multe altele pentru a renunța la fumat.



5. Slăbește

În cele din urmă un alt mod de a trata refluxul de acid este acela de a pierde in greutate. Desigur aceasta este una dintre soluțiile cele mai dificile, dar este de asemenea, una dintre cele mai pline de satisfacții. Obezitatea sau chiar faptul de a avea o greutate putin mai mare creste riscul de reflux de acid. In 2007, cercetătorii au descoperit o corelație intre indicele de masă corporală și refluxul gastroesofagian..

Desigur, în afară de a ajuta la eliminarea refluxului de acid, pierderea in greutate poate avea o mulțime de alte beneficii. Acest lucru se datorează faptului că excesul de greutate scade nivelul de proteina C-reactiva un indicator al inflamație, care potrivit multor cercetători este cauza principala în cele mai multe boli cronice, inclusiv diabet si cancer.

Pierderea in greutate nu trebuie să fie un chin . Există modalitati mai lente si naturale de a pierde in greutate iar folosirea de medicamente pentru asta nu e in nici un caz indicata. Puteți încerca dieta Neera care pe langa scăderea in greutate va poate ajuta si in alte probleme medicale fiind o dieta de detoxifiere care ajuta la buna funcționare generala a organismului. Puteti gasi pe blog un articol detaliat despre aceasta dieta.

Sursa Natural Society

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu