Postări populare

marți, 20 august 2013

Doubt and potential - Indoiala si potential


O doubt! Unreasonable is your existence-reality. What is worse, you have stayed with my mind far beyond my imagination. 

Why do we doubt? Doubt enters into us, because we are not certain of our achievements, of our accomplishments, or of what we will do in the near and distant future. If we doubt others, we are not doing something really harmful. But if we doubt ourselves, we are doing something most damaging. The moment we doubt ourselves, we weaken our possibility and ruin our potentiality. The tree which we can become will die while it is still a plant from lack of nourishment. 

How can you succeed?
Can you not see
That your mind is lost
In yesterday's failures
And that you are loosing your heart
In tomorrow's doubts?

O indoiala! Irationala este existenta realitatii tale. Ceea ce este si mai rau, este ca tu ai ramas cu mintea mea mult dincolo de imaginatia mea.

De ce ne indoim? Indoiala intra in noi pentru ca nu suntem siguri de realizarile noastre, de implinirile noastre sau de de ce vom face in viitorul apropiat sau indepartat. Daca ne indoim de ceilalti, nu facem ceva ceva foarte rau. Dar daca ne indoim de noi insine, asta este cel mai daunator. In momentul in care ne indoim de noi, ne slabim posibilitatile si ne ruinam potentialul. Copacul ce am putea deveni va muri pe cand este inca o planta din lipsa de hrana.

Cum poti sa reusesti?
Nu vezi
Ca mintea ta este pierduta
In esecurile de ieri
Si ca iti pierzi inima
In indoielile zilei de maine.

Sri Chinmoy

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu