Postări populare

marți, 18 decembrie 2012

10 secrete pentru a evita depresia



Este posibil sa evitam depresia? Care este secretul cultivării fericirii și evitării perioadelor de nefericire? În mare măsură, noi suntem cei ce ne determinam starea noastră de spirit; deci nu ar trebui să considerăm ca suntem victime lipsite de ajutor in fața deprimării. Depresia este ceva ce poate fi evitat cultivând opusul ei – fericirea.

Aveți aici câteva sugestii pentru a evita depresiile.

1. Oferiți bunăvoința voastră celorlalți

Dacă căutăm sa facem viața altora mizerabilă, cum putem sa ne așteptăm ca a noastră să fie fericită? Dacă oferim bunăvoință celorlalți oameni asta creează o puternică energie pozitivă. A ne concentra asupra calităților bune pe care alții le au, cu siguranță va îmbunătăți starea noastră de spirit. Este un principiu care spune ca ceea ce oferim aceia primim. De aceea oferind energie pozitiva va face ca la rândul nostru să primim aceasta energie pozitivă.

2. Învățați sa va detașați de gânduri.

Gândurile joacă un rol semnificativ in determinarea stării noastre de spirit. Dacă avem gânduri negative, atunci le oferim acestora o putere si o influență mare asupra noastră. Însă putem decide ce gând se permitem si ce gând să respingem. Trebuie să învățăm sa fim vigilenți si să nu lăsăm gândurile negative să apară. Imediat ce suntem conștienți de apariția unor gânduri negative trebuie să le lăsăm să plece. Putem să ne imaginăm ca le aruncăm intr-un imens cos de gunoi cosmic.

3.Fiți ocupați.

Dacă încercăm sa ne detașam de gânduri negative ar trebui să ne lăsăm implicați in alte activități. Atunci când facem alte activități care ne fac plăcere asta ne scoate din noi înșine. Activitățile ne forțează să facem ceva constructiv și nu ne permit să rămânem în starea noastră de depresie.

4. Evitați sentimentele de vinovăție.

Dacă am făcut o greșeala si ne lăsăm pradă sentimentelor de vinovăție asta nu va îmbunătăți situația. În special trebuie să încercăm sa evităm sentimentul de vinovăție pentru lucrurile mici lipsite de semnificație. De multe ori nu am făcut nimic rău, dar ceilalți încearcă să ne facă să ne simțim vinovați de ghinionul lor. În loc să ne simțim vinovați mai degrabă ar trebui să ne concentrăm să facem ceea ce trebuie.

5. Duceți o viață armonioasă.

În viața este nevoie sa avem de toate. Dacă ne concentrăm tot timpul si energia doar asupra muncii pe care o facem, nu vom avea timp pentru relaxare și cultivarea altor aspecte ale vieții noastre. Dacă ducem o viață lipsită de armonie, nefericirea e mult mai probabil să apară.

6. Nu vă bazați fericirea doar pe ceilalți.

Dacă ne așteptăm sa primim fericire doar de la ceilalți cu siguranță vom fi dezamăgiți. Dacă relațiile proaste se sfârșesc, ar trebui să vedem in asta o șansă de a merge mai departe. Nu ajută cu nimic să ne gândim ce s-ar fi întâmplat dacă. De asemenea este o greșeală să considerăm că putem să schimbam pe cineva astfel încât să se potrivească preferințelor noastre. Dacă încercăm să schimbam o persoana in mod esențial nu vom face decât să ne simțim frustrați atunci când vom eșua.

7. Împărtășiți problemele.

Prieteniile adevărate pot oferi un mare ajutor. În special dacă avem unu-doi prieteni care doresc să ne asculte problemele. Ei nu vor putea sa ne rezolve problemele. Totuși simplu fapt de a avea pe cineva cu care sa vorbim și căruia sa-i împărtășim problemele este de un mare ajutor in depășirea acestor dificultăți.

8. Cultivați fericirea.

Pentru a evita depresia trebuie să ne focalizăm asupra unei alternative la ea, care este fericirea. Problema este ca atunci când suntem deprimați fericirea pare la mii de kilometrii distanță. Însă uneori dacă ne forțăm să zâmbim sau încercăm chiar si să ne prefacem fericiți, putem păcăli mintea și să facem fericirea sa apăra; după un timp vom începe să simțim adevărata fericire.

“Fericirea te va urma

Dacă inima ta rămâne neatinsă de fleacuri.”

- Sri Chinmoy

9. Încercați să aveți așteptări minime.

Depresia apare de multe ori deoarece dorințele noastre rămân neîmplinite. Cu cât mai multe dorințe avem cu atât mai mari sunt șansele sa fim dezamăgiți. După dezamăgire urmează un sentiment de frustrare și deprimare. Dacă avem puține dorințe nu putem fi dezamăgiți. Asta nu înseamnă că nu trebuie sa facem eforturi, să progresăm si să obținem lucruri. Cu siguranța trebuie sa încercam să realizăm diverse lucruri in viață. Totuși ar trebui sa avem o atitudine detașată față de rezultatele acțiunilor noastre. Și nici nu ar trebui să ne așteptăm ca oamenii să se comporte intr-un anumit fel.

10. Nu trăiți in negativitate.

Aceasta este cheia evitării depresiilor. Dacă ne focalizăm atenția asupra lucrurilor negative acestea vor influența in cele din urmă starea noastră. Negativitatea poate exista, la fel si oamenii rai, situațiile deprimante si gândurile noastre negative. Dar dacă dorim să cultivăm bucuria, ar trebui sa evităm situațiile și persoanele deprimante..



sursa tejvan -

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu