Postări populare

miercuri, 27 martie 2013

Când Alţii Sunt Supăraţi

Atunci când alţii vă atacă cu puterea negativă a furiei, puteţi recurge la o putere infinit superioară – Compasiunea Supremului. Dacă invocaţi Compasiunea Supremului, care este infinit superioară supărării umane, atunci veţi fi capabili să inundaţi cealaltă persoană cu această Compasiune. Aceasta este singura abordare care va aduce o satisfacţie de durată. 

Dacă nu puteţi invoca cea mai înaltă putere, atunci trebuie să folosiţi cea de-a doua cale, care reprezintă abordarea umană. Rămâneţi indiferent. Puterea voastră de indiferenţă poate crea un zid solid pe care furia nu îl poate penetra. Dacă cineva este supărat pe voi, pur şi simplu încercaţi să simţiţi că nu aveţi nimic de a face cu această persoană şi că ea nu are nimic de a face cu voi. Consideraţi că lumea voastră este total diferită de a ei. În acest mod veţi rămâne în lumea indiferenţei voastre iar cealaltă persoană va rămâne în lumea furiei ei. 

Totuşi, s-ar putea să nu fiţi capabili să rămâneţi prea mult timp indiferent. Propria voastră putere agresivă poate veni la suprafaţă spunând: „ Dacă el poate să mă lovească atunci am şi eu dreptul să îl lovesc.” Dar dacă cineva vă atacă, atitudinea voastră trebuie să fie una diferită. El s-ar putea să vă fi atacat pentru a vă distruge, dar voi trebuie să-i răspundeţi pentru a-l transforma. Dacă cineva este furios, asta înseamnă că îi lipseşte pacea; el are nevoie disperată de banii-păcii. Dacă aveţi mai mult decât vă trebuie, şi sunteţi generos, puteţi să-i oferiţi cu uşurinţă o parte din bogăţia voastră interioară. Dar dacă aveţi doar o cantitate limitată de pace, cum aţi putea să o oferiţi altora? Trebuie să păstraţi pentru voi înşivă cantitatea de care aveţi nevoie. În primul rând trebuie să creşteţi cantitatea de pace din viaţa voastră proprie. Apoi veţi putea împărţi cu uşurinţă această bogăţie interioară cu o persoană care este furioasă. Dar atunci când oferiţi pace altora trebuie să o faceţi în secret. Dacă veţi spune cuiva că el are nevoie de pace, s-ar putea ca el să se înfurie. În secret, precum un hoţ divin intraţi în inima şi mintea lui şi oferiţi-i pace.

Sri Chinmoy

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu