Postări populare

duminică, 10 martie 2013

Deveniţi Prieteni cu Timpul


Sufletul ştie că există un Timp etern, şi el creşte în mod constant în acest Timp etern. Din nefericire, atunci când rămânem în mintea fizică sau în conştiinţa fizică, este pur şi simplu imposibil pentru noi să ne gândim la ceva nemuritor sau etern. Ne limităm doar la timpul pământesc. Acest timp este împărţit în fragmente: un minut, două minute, trei minute. Simţim că luptăm în mod constant împotriva timpului pentru a realiza lucrurile pe care trebuie să le facem. De aceea mintea noastră devine agitată şi plină de griji. Dar atunci când ne rugăm şi medităm, nu împărţim timpul în acest mod. În schimb, dintr-o privire vedem Timpul infinit şi etern, care este o curgere continuă şi liniştită, şi intrăm în acest Timp etern. 

Primul şi cel mai important lucru este să avem pacea minţii. Atunci când aţi obţinut pacea minţii, veţi vedea că lucrurile pe care încercaţi să le realizaţi, vor fi cu uşurinţă împlinite. Un alergător ştie că dacă va căra cu el o greutate suplimentară, adversarii lui îl vor învinge. Atunci când îndoiala, teama, nesiguranţa, sau alte forţe negative intră în mintea voastră, pur şi simplu aruncaţi-le afară. Când mintea este calmă şi liniştită, puteţi alerga cel mai rapid. 

Întotdeauna consideraţi timpul ca pe un mare prieten al vostru. Putem deveni mai conştienţi de valoarea timpului realizând că fiecare moment este o ocazie de aur oferită de Dumnezeu. Dacă ne punem la dispoziţia fiecărei ocazii, plini de devoţiune şi înţelepciune, atunci vom alerga cu cea mai mare viteză către ţelul nostru predestinat. 

Deoarece sunt un căutător al adevărului, 
Viitorul curge către mine. 
Deoarece sunt un iubitor-al-Lui-Dumnezeu, 
Trăiesc în eternul Acum.

Sri Chinmoy

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu