Postări populare

sâmbătă, 9 martie 2013

De la Îngrijorare la Încredere



O inimă-încrezătoare şi o minte-sigură sunt fără dubiu 
Două daruri nemuritoare, din înalturi pentru umanitate 


Grijile - mentale, vitale şi fizice - există. Dar depinde de noi dacă le acceptăm sau le respingem. Dacă ducem grijile în interiorul nostru, asta înseamnă că nu facem decât să cărăm o greutate suplimentară şi aceasta ne va diminua capacitatea. Abordarea corectă este să facem în aşa fel încât mintea noastră să fie calmă, tăcută şi liniştită mereu. Dacă putem avea pacea minţii, atunci putem alerga cu viteza cea mai mare către ţel.


    Lăsaţi-l pe Dumnezeu să Fie Responsabil 


Haideţi să fim practici. Aveţi voi vreun beneficiu din faptul că vă faceţi griji? Nu! Doar vă torturaţi singuri. De exemplu, există mulţi părinţi care se îngrijorează pentru copiii lor. Este normal să vă gândiţi la copiii voştri cu grijă, dar dacă continuaţi să vă îngrijoraţi zi de zi, această îngrijorare va deveni o forţă nedivină în viaţa voastră. 

Trebuie să vă convingeţi pe voi înşivă de faptul că acum câţiva ani copii voştri nu existau pentru voi. Ei sunt precum nişte flori pe care le-aţi cules dintr-un copac. Nu o să-i păstraţi pentru totdeauna. Putem să revendicăm doar acele lucruri care vor sta cu noi mereu. Trebuie să simţiţi că v-aţi oferit copiii Supremului, şi El şi-a asumat deplina responsabilitate pentru ei. În felul acesta vă puteţi convinge să nu vă mai faceţi griji în privinţa lor. Sunteţi 100% responsabil de a vă oferi bunăvoinţa copiilor voştri, care sunt cei mai apropiaţi şi cei mai dragi vouă. Dar faptul de a vă face griji nu vă ajută cu nimic. 

Ne facem griji pentru că nu ştim ce se va întâmpla cu noi mâine, sau chiar în minutul următor. Dar trebuie să considerăm nu doar că Dumnezeu ştie ce este mai bun pentru noi, dar şi că El face ceea ce este cel mai bine pentru noi la Ora aleasă de El. Atunci când putem simţi că noi suntem instrumentele şi El este Cel care acţionează, atunci nu va mai exista nici o grijă. 




Puteţi transforma 
Tensiunea chinuitoare a vieţii voastre 
În plăcere încântătoare 
Doar spunându-vă 
Că lumea din jurul vostru poate cu uşurinţă să existe 
Şi chiar să prospere 
Fără voi.

Sri Chinmoy

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu