Postări populare

vineri, 22 martie 2013

Puterea Dragostei

                           
                                 Atunci când puterea dragostei  
Va înlocui dragostea de putere,  
Omul va avea un nou nume: Dumnezeu.

Dragostea este o flacără pură şi strălucitoare. Când urmăm calea dragostei, găsim viaţa noastră spirituală, viaţa noastră interioară, ca fiind plină de împlinire. Nimic nu poate fi mai măreţ decât dragostea. Dragostea este viaţă, şi viaţa însăşi este fericirea şi nectarul spontan.

Dacă dragostea înseamnă a poseda pe cineva sau ceva, atunci asta nu este adevărata dragoste; aceasta nu este dragostea pură. Dacă dragostea înseamnă dăruire şi comuniune cu totul, cu umanitatea şi Divinitatea, atunci aceasta este adevărata dragoste. Adevărata dragoste înseamnă unitatea noastră totală cu obiectul iubit şi cu posesorul dragostei. Cine este posesorul dragostei? Dumnezeu.

Pe cine iubim noi? Iubim Supremul din fiecare persoană. Atunci când iubim corpul, ne legăm pe noi înşine; dar când iubim sufletul ne eliberăm pe noi înşine. Sufletul aflat în fiecare persoană, Supremul din fiecare fiinţă umană este cel ce trebuie iubit.

Puteţi oferi dragoste pură celorlalţi dacă simţiţi că daţi o parte din suflarea-vieţii voastre atunci când vorbiţi cu ei sau când vă gândiţi la ei. Această suflare-a-vieţii voi o oferiţi doar datorită faptului că simţiţi că sunteţi în totalitate şi în mod inseparabil una cu restul lumii. Acolo unde există unitate, totul este dragoste pură.

Sri Chinmoy

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu