Postări populare

luni, 25 martie 2013

Inima unui Îndrăgostit

Este uşor pentru o fiinţă umană să iubească o alta, dacă ea vede divinul din cealaltă persoană. Este recomandabil ca întotdeauna să mergem la rădăcină, care este Dumnezeu. Dacă dorim să iubim pe cineva, cel mai bun lucru este să-L iubim pe Acela care este doar Dragoste. Dacă ştim cum să-L iubim în El însuşi, atunci devine extrem de uşor să-L iubim într-o fiinţă umană.

Când vedeţi că defectele şi calităţile negative ale unei persoane sunt evidente, încercaţi să simţiţi că acestea nu-l reprezintă în totalitate. Sinele lui real este infinit mai bun decât vedeţi voi acum. Încercaţi să vedeţi divinul din ceilalţi în loc să vedeţi limitele lor.

Uitându-ne la limitările altora, nu ajutăm acele persoane în nici un fel. Noi doar ne amânăm propriul progres. Dacă ne plângem de cineva, nici calităţile lui nedivine nu vor dispărea şi nici ale noastre nu vor scade. Dimpotrivă, calităţile lui nedivine vor veni în prim plan, iar mândria, aroganţa şi sentimentul nostru de superioritate vor veni şi ele la suprafaţă. Dar văzând divinul din cineva, noi grăbim progresul nostru şi ajutăm cealaltă persoană să-şi stabilească propria viaţă a realităţii pe o fundaţie divină. Trebuie să-i vedem pe ceilalţi cu inima unui îndrăgostit şi nu cu ochiul unui critic.

Pentru a vedea divinul din ceilalţi, trebuie să iubim. Este cu adevărat trist că acolo unde dragostea e slabă, se observă multe greşeli. Dacă iubiţi cu adevărat pe cineva atunci este greu să-l găsiţi vinovat de ceva. Dragostea înseamnă unitate. O mama în ciuda faptului că ştie că există nenumărate limitări la copilul ei, nu se poate opri din a-l iubi, deoarece ea şi-a stabilit unitatea ei cu acesta. Dacă există vreo imperfecţiune în copil, mama o consideră ca fiind imperfecţiunea ei proprie.

Dacă vi se pare greu să iubiţi umanul din cineva, atunci iubiţi divinul din el. Divinul din el este Dumnezeu. Dumnezeu există în acea persoană la fel cum Dumnezeu există în voi. A-L iubi pe Dumnezeu este extrem de uşor deoarece Dumnezeu este divin şi perfect. De fiecare dată când priviţi o persoană, dacă puteţi conştientiza existenţa lui Dumnezeu în ea, atunci nu veţi fi deranjat de limitările sau imperfecţiunile acesteia.





Domnul meu,  
Învaţă-mă doar un singur lucru:  
Cum să iubesc lumea  
În felul în care Tu mă iubeşti pe mine.

Sri Chinmoy

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu