Postări populare

luni, 4 martie 2013

O Picătură şi Oceanul


Concepţia comună a termenului de siguranţă este aceea a unei realizări sau a unei posesii în plan fizic. Dar un sentiment trainic de siguranţă, de securitate, nu poate veni niciodată din posesii sau din realizarea unor lucruri. Imposibil! Chiar şi preşedintele Statelor Unite, care are o poziţie înaltă, poate fi lovit în orice secundă precum o frunză tremurând. Securitatea apare doar atunci când am stabilit unitatea constantă cu sufletul nostru. 

Dacă dorim să devenim una cu sufletul nostru, trebuie să încercăm să fim mereu conştienţi de Sursa noastră, care este Pace, Lumină şi Beatitudine eternă. Dacă Sursa noastră este ceva divin, etern şi infinit cum am putea să ne simţim lipsiţi de siguranţă. O persoană se simte în nesiguranţă atunci când ea simte că întunericul este peste tot în jurul ei. Noaptea sunteţi speriaţi pentru că nu există lumină. Trebuie să fim întotdeauna conştienţi de faptul că Fiinţa care se află în interiorul şi în jurul nostru este doar Lumină şi această Lumină este nemuritoare. Realitatea din interiorul nostru este divină şi eternă. Dacă există ceva etern în noi, care să se gândească la noi şi care să aibă grijă de noi, cum am putea să ne simţim lipsiţi de securitate. 

Dacă puteţi fi în mod constant conştient că voi sunteţi Sursa, că veniţi din Lumină şi Bucurie şi că scopul vostru ultim este să vă întoarceţi înapoi acolo, atunci nu veţi avea nici un sentiment de nesiguranţă. Atâta timp cât mica picătură îşi păstrează individualitatea şi separarea, ea va rămâne lipsită de siguranţă; curenţii şi valurile oceanului o vor speria de moarte. Dar atunci când picătura intră în mod conştient în ocean, ea devine oceanul însăşi. Apoi ei nu îi mai este teama de nimic. 


Dincolo de vorbă şi minte 
Într-un râu de Lumină mereu-strălucitoare 
Inima mea plonjează. 
Astăzi mii de uşi, 
Închise de milenii, Sunt larg deschise.
Sri Chinmoy

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu