Postări populare

sâmbătă, 23 februarie 2013

Dumnezeu Dragostea


Acolo unde există dragoste, dragoste adevărată, nu poate exista teamă. De ce ne temem? Ne temem deoarece ne separăm de Dragostea lui Dumnezeu şi suntem gata să ne gândim la Dumnezeu Omnipotentul şi nu la Dumnezeu Atotiubitorul. Dar nici măcar Dumnezeul omnipotent nu este un Dumnezeu care ne ameninţă sau care ne loveşte cu un sceptru de fier de fiecare dată când facem o greşeală. 

Nu există un astfel de Dumnezeu tiran. Există doar un singur Dumnezeu şi acela este Dumnezeu Dragostea. Acest Dumnezeu nu ne pedepseşte. El ne formează în mod constant în modul Lui propriu. El este Cel care acţionează, El este Acţiunea şi tot El este Cel care se bucură, atât de acţiune cât şi de rezultat. Noi simţim că noi suntem cei care acţionăm şi că dacă vom greşi Dumnezeu ne va pedepsi fără milă. Dar nu este aşa. Fiecare din noi este întruparea Visului lui Dumnezeu. Realitatea lui Dumnezeu este ceea ce fiecare din noi trebuie să manifeste aici pe pământ. Şi în fiecare fiinţă umană trăieşte Realitatea lui Dumnezeu. 

Având în vedere că ne rugăm Dumnezeului Atotputernic, medităm asupra Dumnezeului Atotputernic, de ce ar trebui să ne fie frică de ceva sau de cineva? Un copil simte că mama lui are toată puterea din lume. Atunci când el se teme de ceva, aleargă la mama lui pentru că ştie că ea are cea mai mare dragoste pentru el. Voi sunteţi copii spirituali ai lui Dumnezeu, aşa că atunci când sunteţi atacaţi de orice fel de teamă, imediat încercaţi să alergaţi către Supremul iubit, care este doar Compasiune, Dragoste şi Binecuvântare. Deoarece sunteţi un căutător, nu trebuie să existe nici o frică, căci voi vă adăpostiţi în interiorul Afecţiunii infinite a Supremului Absolut.
Sri Chinmoy

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu