Postări populare

miercuri, 13 februarie 2013

Plantând Seminţele Credinţei

Dacă ceva este adevărat, veţi simţi acest lucru în adâncul inimii voastre, deşi uneori s-ar putea să dureze ceva timp. După ce o sămânţă este sădită, îi trebuie câteva luni pentru a răsări. Într-un an ea va deveni un mic copac, iar în final se va transforma într-un pom uriaş.

Atunci când deveniţi interesaţi de viaţa spirituală, voi aţi sădit o sămânţă. Este posibil să nu vedeţi rezultatele imediat. Veţi simţi lumina şi pacea, dar în primul rând trebuie să aveţi credinţă. În interiorul corpului vostru sunt multe organe: inima, plămânii şi aşa mai departe. Voi credeţi asta pentru că doctorii şi alţii oameni v-au spus-o. Deşi nu puteţi vedea aceste organe, voi ştiţi că ele sunt acolo. La fel, lumea interioară, chiar dacă nu o vedeţi nimic acum , nu puteţi spune că nu există. În viaţa voastră interioară există multe lucruri de care poate nu sunteţi conştienţi chiar acum, dar dacă vă rugaţi şi meditaţi cu tot sufletul şi cultivaţi mai multă credinţă în ceea ce aţi auzit de la căutătorii spirituali şi de la Maeştrii, atunci în final veţi vedea că ceea ce spun ei este perfect adevărat.

Trebuie să începeţi cu credinţă - credinţa sublimă, adevărată şi sinceră. Această credinţă nu vă va dezamăgi. Atunci când citiţi o carte spirituală, această carte întruchipează lumina. În timp ce o citiţi poate că nu veţi simţi lumină în interiorul cărţii imediat, dar totuşi nu renunţaţi la ea. Aveţi o anumită credinţă în mesajul pe care cartea îl conţine. Meditaţi asupra cuvintelor şi ideilor pe care cartea le conţine, şi în cele din urmă primiţi lumină. În interiorul cărţii se află o realitate ascunsă. Dacă credeţi în această realitate ascunsă, atunci când citiţi o carte, în decursul timpului veţi fi iluminat. Dar trebuie să citiţi cartea pentru a primi esenţa ei, chintesenţa cărţii.

La fel, trebuie să vă rugaţi şi să meditaţi înainte de a simţi propria voastră divinitate. Dacă nu puteţi divinitatea voastră interioară acum, nu fiţi trişti sau supăraţi. Rugaţi-vă şi meditaţi cu sinceritate şi prin credinţa voastră, într-o zi, adevărata voastră divinitate va sta în prim plan. Dacă nu aveţi experienţe sau realizări mai înalte, imediat ce aţi intrat în viaţa spirituală, nu renunţaţi. Dacă acum nu simţiţi în adâncul inimii voastre ceva divin, iluminator, plin de perfecţiune şi realizare, nu este nici o problemă. Este nevoie de timp pentru a obţine liberul acces în lumea interioară. Dar odată obţinut acest acces, veţi vedea că, este plină de lumină şi beatitudine.


Tu plângi  
Căci cantitatea de îndoieli a minţii tale  
Este la fel de vastă ca oceanul.  
De ce nu zâmbeşti şi dansezi,  
De vreme ce ştii că, calitatea credinţei inimii tale Este la fel de pură ca şi trandafirul dimineţii?
CKG






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu