Postări populare

joi, 21 februarie 2013

Frica de Viaţa Interioară

Uneori oamenii se tem pur şi simplu de spiritualitate. Dacă ei ar şti adevărata semnificaţie a spiritualităţii, ar accepta-o imediat. Spiritualitatea ne arată ţelul nostru şi acest ţel este realizarea Infinitului din interiorul nostru.

Se poate ca vouă să vă fie teamă de viaţa interioară. Se poate ca voi să credeţi că în momentul în care veţi intra în viaţa interioară, veţi fi cu totul pierduţi, precum un copil în pădure. De asemenea s-ar putea să consideraţi că acceptând viaţa spirituală nu faceţi decât să construiţi castele în vânt. În cele din urmă, este posibil să simţiţi că a accepta viaţa spirituală înseamnă a vă arunca în gura unui leu ce vă va devora în totalitate. Voi aveţi nenumărate vise scumpe vouă. Aţi dori să transformaţi aceste vise în realitate şi simţiţi că dacă vă veţi îmbarca în viaţa spirituală, veţi fi deposedaţi de toate aceste achiziţii. Şi în mod normal, vă veţi eschiva de la viaţa spirituală.

Lumina interioară nu poate să vă dezamăgească niciodată. Noaptea este cea care dezamăgeşte. Dacă vă îmbăiaţi într-o mare de lumină, nu puteţi să vă rătăciţi. În timpul meditaţiilor voastre şi al perioadelor din starea de veghe, încercaţi să simţiţi în mod conştient cum creşteţi întru lumina interioară. Atunci când creşteţi întru lumina interioară, sentimentul vostru de frică este obligat să dispară. Voi v-aţi născut din lumina interioară şi acum deveniţi mai conştient de acest lucru.

Dacă vă este teamă să intraţi cu toată inima în viaţa spirituală, încercaţi să aflaţi dacă lumea exterioară poate fi vreodată pe deplin satisfăcătoare. Într-o zi, după ce aţi avut o meditaţie foarte bună, staţi câteva minute şi identificaţi-vă cu prietenii voştri sau alţi oameni care nu aspiră. Unii dintre ei s-ar putea să fie foarte bogaţi şi prosperi, alţii s-ar putea să aibă familii foarte mari, dar oare le-a adus lor viaţa adevărata fericire sau doar frustrare şi durere? Apoi examinaţi-vă propria voastră viaţă. Poate că nu aveţi milioane de dolari, dar sunteţi cea mai fericită persoană din lume. Cine v-a făcut fericit? Aspiraţia şi meditaţia voastră.

Viaţa spirituală nu poate fi niciodată o viaţă artificială. Spiritualitatea este ceva natural şi spontan. Ea ne spune că nu trebuie să fim înlănţuiţi de frustrare, frică şi anxietate. Ea ne spune că dacă viaţa noastră exterioară este plină de mizerie, frustrare, înfrângeri şi limitare, este la fel de adevărat că avem în interiorul nostru o viaţă ideală care este doar armonie, perfecţiune şi împlinire. Viaţa interioară cu toată bucuria, entuziasmul şi devoţiunea vrea să fie legătura vie dintre viaţa noastră prezentă şi viaţa noastră ideală.





Dacă aveţi curajul sincer  
De a declara că sunteţi în totalitate pierduţi,  
Atunci Dumnezeu are Compasiunea fără de rezerve
De a vă arăta calea  
Către Ţelul-Satisfacţie.

Sri Chinmoy

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu