Postări populare

duminică, 27 octombrie 2013

A vedea divinul - To see the divine


Cea mai eficienta cale de a vedea divinul in ceilalti este sa vedem divinul din noi in fiecare secunda, in fiecare celula a corpului nostru, in fiecare respiratie a noastra.

Motivul pentru care suntem divini un moment iar in urmatorul devenim ne-divini este acela ca noi separam o secunda de urmatoarea. Insa nu ar trebui sa facem asta. Daca in acest moment simtim ca suntem divini,  sau ca altcineva este divin, atunci nu ar trebui sa asteptam ca urmatorul moment sa ne aduca alt tip de experienta. Ar trebui sa incercam sa lungim aceasta experienta in loc sa incercam sa avem alta. Trebuie sa ne gandim la aceasta experienta ca la un tren, si sa lasam acest tren sa mearga de la o statie la alta fara sa se opreasca intr-un loc. Experienta ar trebui sa mearga de la o secunda la alta intr-o miscare continua. 

Patreaza-ti  mintea care divide.
Nimeni nu o doreste!
Pasteaza-ti inima-unitate
Toti au nevoie de ea!


The most effective way to see the divine in others is to see every second the divine in ourselves, in every cell of our body, in every breath that we consciously take in.

The reason that we are divine one moment and then become undivine the next moment is that we separate one second from the next.  But this we should not do. If this moment we feel that we are divine, or that someone else is divine, then we should not wait for the next moment to bring another type of experience. We should try to lengthen this experience rather than have another experience. We have to think of this experience as a train, and allow the train to go from one station to another station without stopping at any place. The experience should go from one second to another in a continuous movement.

Keep your division-mind.
Nobody wants it!
Keep your oneness-heart.
Everybody needs it!



Sri Chinmoy


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu