Postări populare

luni, 7 octombrie 2013

Dureros de frumos de Ana Maria Branza


O durere placuta si indelung asteptata:)De ce dureros?Pentru ca nu e deloc placut sa te trezesti duminica dimineata la ora 6.00,sa iesi din casa cand termometrul iti arata 1 grad si te trimite la loc in pat,sa gasesti parbrizul inghetat si sa trebuiasca sa alergi "cursa vietii" in ziua respectiva!Stiti care a fost primul gand?"Unde te duci,Ana?Ce-i in mintea ta?Fugi inapoi in pat!"...dar n-am cedat!
Conduc pana la locul cu pricina,parchez,imi iau saculetul in spinare si mai merg putin pe jos,cat sa-mi inghete picioarele si sa ma conving ca e cea mai proasta idee care am avut-o in viata mea:))Pe drum intalnesc oameni zambitori,pregatiti sa se bucure de ceea ce urma!
Ajunsa in sectorul rezervat alergatorilor,incep sa zaresc fete cunoscute si ma mai relaxez putin!Apoi intalnesc echipa mea,echipa AITA si chiar ma simt in largul meu(nu renunt la geaca...nu inca!)
Ora 8.30-facem poza de grup cu cei de la www.galantom.ro,carora le multumesc!Si fug la incalzire!Toti alergatorii in tricouri si pantaloni scurti,ba unele fete erau chiar in bustiere!OK,trebuie s-o fac!Renunt la geaca,brrrr!Scap si de colantii lungi,caldurosi...acum macar arat ca ei:)
Cat ma invart pe acolo,ma intalnesc cu un fost coleg de generala!Ce bucurie sa ne revedem,mai ales intr-un astfel de moment!Si apropo,felicitari,a terminat maratonul din prima incercare!!!
Pana sa-mi dau seama ce se intampla,toata lumea era deja la start!Colegul,Alex Stefan,ma trage de maneca si ne facem loc printre participanti!
GATA!E pe bune!Incepem!Yupyyyyy!
Cu pasi timizi caut loc sub o raza de soare:)La prima curba,vad "gazelele kenyene si etiopiene" cum se lanseaza!O placere sa-i privesti!
Si ajungem la prima borna:km 1...bun,de aici mai am DECAT 20:))
Ne indreptam spre National Arena!In fata mea,o mare de oameni care alearga,zambesc!Incep sa nu mai simt frigul...in sfarsit!Ritmul e bun,sub 6'/km..."nu forta,Ana,nu face risipa de energie" imi tot repet in minte!
Ma uit la oameni,par fericiti,o fericire simpla si frumoasa!Pe unii ii cunosc personal,despre altii am citit articole,unii i-am vazut suferind dupa 84 km la Transmaraton!Ce oameni frumosi:)
Ajungem la stadion,ultima vizita aici nu a fost prea fericita pentru mine!Acum e altceva,mi-e bine,mentin ritmul si nu uit sa ma hidratez!
Iesim din stadion,ne intoarcem pe acelasi drum si in fata mea se inalta Casa Poporului!Niciodata nu a fost mai frumoasa ca astazi:)
Incep sa vad sustinatori pe drum...ne aplauda,ne felicita,se bucura pentru noi!Nu au fost multi,nu au fost mii ca-n alte parti,dar in curand vor fi!
Ajungem in Piata Constitutiei,ce zarva,ce nebunie,aici chiar sunt multi...sunt fascinata si-mi vine sa-i imbratisez pe toti!Nu mai am mult...
Km 15...asta mai facusem!Stiam ca de acum incepe greul,la fiecare pas ma asteptam sa inceapa sa doara,sa nu mai pot!Nimic...ma tin scai de Alex,daca il pierd,sunt pierduta!Intram pe Calea Victoriei...da,e o victorie pentru noi toti sa fim acolo!
Inca astept sa-mi fie greu,inca tin ritmul,daca ma straduiesc putin o sa ajung in 2 ore!
Ultimul punct de hidratare...insfac un pahar cu apa si multumesc frumos voluntarilor!Le multumesc si acum pentru grija si prietenia cu care ne-au tratat!
Mai e putin...2km...prea putin!nu vreau sa se termine!Ultimul kilometru vreau sa merg,vreau sa ma bucur de fiecare zambet care-l vad,sa imbratisez fiecare om,dar vreau s-ajung mai repede la ai mei!
Imi iau ramas bun de la Alex,ii urez bafta si-l asigur ca vom fi acolo sa-l asteptam!Este puternic,o sa termine cu bine!Si a facut-o!Azi este eroul AITA!Felicitari:)
Imi vad de drumul meu,nu ma mai uit la ceas,n-o mai facusem de ceva vreme...eram cu mult sub ce-mi propusesem...initial,2:30:00!Ce gluma:))Cronometrul oficial arata 2:02:40!Incep sa rad!Habar nu aveam ca pot!
FINAL...trec linia de sosire!Cat am visat acel moment,in cate feluri!S-a intamplat...a durat prea putin!Pot s-o mai fac inca o data?
Aparate foto,camere,oameni...nu inteleg nimic!Spun cateva vorbe...va spun sa alergati!Da,voi,alergati!N-aveti idee cata fericire va poate aduce alergarea!
Ii vad pe ai mei...mama,fratele si Capsunica!Cu o seara inainte "radeau" de mine ca mi-e frica,acum ma imbratiseaza,ii iubesc!
S-A TERMINAT...emotia e inca acolo,emotia asta noua pe care n-o mai intalnisem!Esti binevenita,putem sa fim prietene:)
In multimea de oameni il vad pe Cristi,cu o seara inainte imi spusese cum sa ma bucur de alergare si a functionat!I-am multumit si ii multumesc pentru prietenie si pentru ca m-a insotit la cel mai greu antrenament din viata mea:)
Il asteptam impreuna pe Adrian!Nu cu mult timp in urma,il vedeam la finalul unei curse de 84 km,acum a alergat 42 cu aceeasi pofta si explozie de fericire pe chip!Felicitari!Si multumesc pentru pofta de viata care o transmiti:)
Ajunge si colegul Bazil!Bandajele au cedat,el nu:)
Intre timp,echipa de stafeta AITA a terminat cursa,cu Găvan Ştefan in forma maxima!Felicitari,baieti!Bun venit in echipa:)
Inca putin...vine EROUL!Uite-l,a ajuns!A terminat!"Foarte bineeee,foarteee bineeee....yeeeey!" striga in cor suporterii AITA si il imbratisam!Merita toate felicitarile:)
Si cel din urma a fost cel dintai!"Capul rautatilor",Paul Dicu!Ii numar flotarile,trebuie sa sufere si el putin:))Fara el,n-as fi trait asa ceva!Nu pot sa-ti multumesc suficinet pentru nebunia asta,dar pot sa-ti spun ca-i prea frumos sa ma opresc acum:)Multumesc,om bun!
Chiar daca nu a fost prezent,Marius V Ionescu,a fost omul din umbra care m-a ajutat,m-a incaltat:)) si mi-a dat incredere!Luv you,colega!
Aaa...si daca nu mi-ar fi zis Radu Milea sa nu alerg imbracata ca la Polul Nord,probabil eram si acum pe traseu,lesinata de cald:))Iti multumesc!

Si...prietene drag,mi-as fi dorit o imbratisare de la tine la linia de sosire!N-ai putut fi acolo,stiu,dar esti in gandul meu mereu!


Asa se termina un vis...frumos!Maine ma trezesc si merg la scrima!Prima dragoste nu se uita

Alergatori,ramaneti cu bine!Oameni buni,alergati!

2 comentarii:

  1. In momentul in care am citit acest articol am vazut cum o fata frumoasa isi povesteste una dintre cele mai frumoase experiente ale vietii sale,o impartaseste din toata inima cu noi cititorii... Atat de multa incredere are in noi incat isi dezvaluie una dintre cele mai profunde parti ale sufletului,spre inspiratia noastra.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ne bucuram cand putem gasi articole care sa ofere inspiratie cititorilor. De fapt acesta este si scopul acestui blog. Cat despre Ana Maria este o persoana si o inima deosebita fara doar si poate.

    RăspundețiȘtergere