Postări populare

luni, 11 martie 2013

Când Anxietatea Loveşte


Este o mare diferenţă între anxietate şi vigilenţă. Ele sunt două energii dinamice diferite. Prin anxietate vă faceţi mereu griji în privinţa altora, comparându-vă cu ei şi întrebându-vă dacă veţi putea avea aceleaşi experienţe ca şi ei. Dar prin vigilenţă, voi doar doriţi să faceţi tot ceea ce puteţi. 

Sunt câteva lucruri pe care puteţi să le faceţi atunci când anxietatea loveşte. De exemplu atunci când alergaţi într-o cursă, încercaţi să simţiţi că sunteţi singurul alergător al cursei. Înainte ca pistolul să anunţe startul, încercaţi să nu vă gândiţi la ceilalţi. Gândiţi-vă doar că veţi alerga cu cea mai mare viteză a voastră. În acest fel anxietatea dispare. 

Dacă interpretaţi ceva pentru public, consideraţi că există doar o singură persoană care vă ascultă, şi imaginaţi-vă că acea persoană este un copil de numai doi anişori. Acesta este modul uman de a vă depăşi anxietatea. Modul divin este să vă imaginaţi Supremul chiar în faţa voastră. Dacă veţi vedea Supremul şi veţi simţi că şi voi sunteţi de asemenea Supremul, cum ar putea un Suprem să se teamă de un alt Suprem? Există doar un singur Suprem. Dacă vă închinaţi în faţa Supremului din fiecare persoană care face parte din public, atunci imediat veţi deveni una cu fiecare din ei şi nu vă va mai fi frică. 

Puteţi scăpa de anxietate pentru o scurtă perioadă de timp ignorând-o, dar dacă vreţi să scăpaţi de ea pentru totdeauna trebuie să aduceţi lumină asupra ei. La început, dacă puteţi să vă convingeţi mintea că anxietatea nu există, veţi obţine o eliberare temporară. Dacă şi numai pentru o zi sunteţi liberi de anxietate, se poate spune că aţi realizat ceva. Dar până când nu veţi ilumina anxietatea, nu poate exista o satisfacţie reală. Puteţi să iluminaţi anxietatea aducând lumină în sistemul vostru prin rugăciune şi meditaţie. 

Fără deprimare, 
Fără deznădejde. 
Viaţa ta va deveni 
Frumuseţea unui trandafir, 
Cântecul zorilor, 
Şi dansul amurgului.


Sri Chinmoy

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu