Postări populare

vineri, 15 martie 2013

Critica Interioară

Voi aveţi două voci în interiorul vostru. Una vă încurajează, „Mergi înainte, continuă! Faci ceea ce trebuie.” Cealaltă vă descurajează. Ea vă spune că trebuie să deveniţi mult mai buni, pentru că acum sunteţi imperfecţi în toate. 

Vocea care vă încurajează este conştiinţa voastră, fiinţa voastră interioară, spunându-vă că faceţi ceea ce trebuie să faceţi. Ea este asemenea unei mame care îşi încurajează copilul. Copilul încearcă să facă ceva şi mama îi spune, „ Vino, este bine. Continuă. Mergi cât de repede poţi.” Această încurajare şi inspiraţie îi dă copilului un uriaş impuls către înainte. 

Cealaltă voce din interiorul vostru, vă determină în mod constant să vă simţiţi mizerabil, spunându-vă că tot ceea ce faceţi este greşit. Ea întotdeauna vă arată defectele şi imperfecţiunile naturii voastre. Să nu credeţi că această voce vă spune adevărul. Nu, ea doar încearcă să vă descurajeze aruncând cu apă rece asupra eforturilor voastre şi distrugând încrederea voastră de sine în timp ce pretinde a fi imparţială. Spunându-vă în mod constant că ceea ce faceţi spuneţi sau simţiţi este greşit, ea nu vă ajută în nici un fel să mergeţi mai repede către ţelul vostru. Dimpotrivă, dacă aveţi o mică şansă, criticismul din voi o ucide. De aceea încercaţi să consideraţi că vocea care vă încurajează este vocea divină, iar cea care vă descurajează este vocea nedivină din voi. 

Pentru a depăşi critica-de-sine, consideraţi-o ca fiind un spin care v-a intrat în talpă. Vocea care vă descurajează vă face să simţiţi că toate calităţile rele din lume se află în interiorul vostru. Vă vedeţi pe voi înşivă ca fiind total lipsiţi de divinitate. Atunci când un spin vă intră în talpă aveţi nevoie de ajutorul altui spin pentru a-l îndepărta pe primul. Acest spin constă în a repeta: „ Sunt copilul Lui Dumnezeu, copilul ales a Lui Dumnezeu, şi voi deveni instrumentul Lui perfect. Nu este nimic pe pământ care să mă poată împiedica să devin instrumentul Lui perfect.” Puteţi folosi acest spin pentru a-l îndepărta pe celălalt care vă face probleme. Critica-de-sine poate fi învinsă doar prin apreciere-de-sine corectă. Trebuie să vedeţi cu adevărat cine sunteţi. Dumnezeu este Sursa voastră. Acum nu sunteţi conştienţi de asta douăzeci şi patru de ore, dar va veni o zi când veţi fi conştienţi tot timpul că sunteţi copilul ales a Lui Dumnezeu. Vă aflaţi aici pe pământ pentru a-L servi pe Dumnezeu şi pentru a-L împlini pe Dumnezeu.

Sri Chinmoy

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu