Postări populare

duminică, 3 februarie 2013

Inimă şi suflet



Dacă meditezi în inimă, meditezi acolo unde se află sufletul. Adevărat, lumina şi conştiinţa sufletului pătrund în întreg corpul, dar este un loc special unde sufletul rămâne cea mai mare parte a timpului, şi această parte este inima. Dacă vrei iluminare, trebuie să o primeşti de la suflet care se află în interiorul inimii. Atunci când ştii ce doreşti şi unde se află acel lucru, logic este să mergi în acel loc. Altfel, este ca şi cum ai merge la fierărie să cumperi mâncare. 

Este o mare diferenţă între ce poţi primi de la minte şi ce poţi primi de la inimă. Mintea este limitată; inima este nelimitată. Adânc înăuntrul tău se află pace, lumină şi beatitudine infinită. A obţine o cantitate limitată din ele este o sarcină uşoară. Meditaţia în minte îţi poate oferi asta. Dar poţi obţine infinit mai mult dacă meditezi în inimă. Să presupunem că ai ocazia să lucrezi în două locuri diferite. Într-un loc vei câştiga două sute de dolari iar în celălalt cinci sute de dolari. Dacă eşti înţelept nu îţi vei irosi timpul în primul loc. 

Atât timp cât ai o încredere uriaşă în minte, care complică lucrurile şi le face confuze, vei fi condamnat la dezamăgire în meditaţia ta. Oamenii obişnuiţi consideră complicaţia ca fiind înţelepciune. Dar oamenii spirituali ştiu că Dumnezeu este foarte simplu. În simplitate şi nu în complexitate se află adevărul. Nu spun că mintea este rea întotdeauna. Nu, dar mintea este limitată. În cel mai bun caz poţi primi inspiraţie de la minte, care este foarte limitată. Pentru aspiraţie reală trebuie să mergi la inimă. Aspiraţia provine din inimă deoarece iluminarea sufletului se află mereu acolo. Atunci când meditezi în inimă, nu doar că primeşti aspiraţie, dar de asemenea vei primi împlinirea aspiraţiei: pacea, lumina şi beatitudinea infinită a sufletului.
CKG

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu