Postări populare

marți, 5 februarie 2013

Întrebari și raspunsuri


Î Aş dori să ştiu cum poate cineva să ajungă la inima spirituală în timpul meditaţiei?

R Inima spirituală este localizată chiar în mijlocul pieptului. Poţi să-ţi simţi inima spirituală atunci când aspiri cu intensitate, şi de asemenea o poţi vedea cu cel de-al treilea ochi. Dacă ţi se pare dificil să meditezi în inima spirituală, poţi să te concentrezi asupra inimii fizice în piept. Dar după ce vei medita acolo timp de câteva luni sau un an, vei simţi că în interiorul inimii obişnuite se află inima divină, iar în interiorul inimii divine este sufletul. Atunci când simţi asta, vei începe să meditezi în inima spirituală.

Pentru a ajunge la inima spirituală trebuie să simţi că nu ai minte, nu ai braţe sau picioare ci ai doar inima. Apoi trebuie să simţi că nu ai inima ci eşti inima. Atunci când poţi simţi că eşti inima şi nimic altceva, atunci cu uşurinţă vei putea să ajungi la inima spirituală în timpul meditaţiei.



Î Mi se pare foarte dificil să părăsesc mintea şi să intru în inimă. Ce ar trebui să fac?

R Pur şi simplu aruncă mintea şi tot ce ţine de ea în inimă. S-ar putea să spui, „Dacă arunc mintea cum pot exista? Voi deveni un idiot.” Dar, îţi spun, mintea pe care o foloseşti pentru a conversa cu oamenii, mintea pe care o foloseşti pentru a obţine informaţii, mintea care o foloseşti pentru activităţile cotidiene, nu te poate conduce nici măcar un centimetru către Realizarea-lui-Dumnezeu. Ea este ignorantă. Ea este oarbă. Ea este surdă.

Încearcă să simţi că întreaga ta existenţă, din creştet până în tălpi, este sufletul. Cu însufleţire repetă, „Sunt sufletul, sunt sufletul.” Dacă poţi repeta aceasta timp de cinci minute, apoi rezistenţa minţii fizice va dispărea şi doar sufletul va exista pentru tine. Odată ce trăieşti în suflet şi aduci la suprafaţă lumina sufletului, această lumină va duce mintea fizică către zone mai înalte sau va aduce jos pace din înalt. În ambele cazuri, mintea fizică aşa cum o ştii tu va fi transformată, şi nu vei mai avea probleme.



Î Uneori atunci când meditezi am probleme în a-mi da seama dacă ceea simt este cu adevărat inima sau mintea.

R Dacă este cu adevărat inima ta, atunci vei avea un sentiment de satisfacţie pură. Dacă este mintea, poţi primi satisfacţie, dar imediat vei primi şi îndoială. Experienţa ta va fi atacată de alte gânduri, „Sunt atât de rău, atât de impur şi ignorant. În dimineaţa asta am spus o minciună şi ieri am făcut un alt lucru rău, deci cum aş putea să primesc eu o astfel de satisfacţie?” atunci când acest fel de idei îţi vin, vei şti că experienţa ta vine din minte.

Când primeşti o experienţă de la minte, se poate să te simţi pentru un timp foarte fericit. Dar fericirea nu va rămâne, pentru că nu vei capabil să stabileşti unitatea cu ceea ce mintea ta a văzut, simţit sau realizat. Dar odată ce vei primi o experienţă de la inimă, imediat vei simţi unitatea ta cu această experienţă, şi bucuria ta va fi de durată.

Când vezi o floare cu mintea, o apreciezi şi o admiri. Dar atunci când o vezi cu inima, imediat simţi că inima ta se află în interiorul florii sau că acea floare se află în interiorul inimii tale. Astfel că atunci când ai o experienţă, dacă eşti una cu experienţa însăşi, atunci vei şti că ea provine din inimă. Dar dacă tu simţi că experienţa este un lucru pe care l-ai obţinut din exteriorul tău, atunci ea provine de la minte.
CKG

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu