Postări populare

miercuri, 20 februarie 2013

Teama de Eşec


Pentru a cuceri teama de eşec, trebuie să ştiţi ce este eşecul şi ce poate el să facă. Teama este obligată să dispară atunci când realizaţi că eşecul nu este ceva ruşinos, vătămător, distructiv sau dureros, ci ceva natural. Atunci când un copil începe să meargă, el se împiedică foarte des şi cade. Dar el nu simte că împiedicatul este un eşec. El crede că este un proces natural să stea în picioare pentru un moment iar apoi să cadă din nou. 

Dacă vă gândiţi la eşec nu ca la ceva care se opune realităţii ci ca la ceva care formează şi devine realitate, atunci nu va exista nici o frică. Noi considerăm eşecul ca fiind ceva opus aşteptărilor noastre, dar eşecul este ceva care ne împinge înainte. Ceea ce noi numim eşec, în Ochii lui Dumnezeu este doar o experienţă. Trebuie să considerăm întotdeauna eşecul nu ca pe un produs finit sau ca fiind punctul culminant al unei experienţe, ci mai degrabă ca parte a procesului de experimentare. 

Să spunem că aţi muncit foarte mult pentru a obţine un anumit rezultat şi n-aţi reuşit. În loc să vă predaţi valurilor de dezamăgire şi disperare, încercaţi să vedeţi scopul divin al eşecului. Probabil el va ajutat să vă măriţi răbdarea, înţelepciunea şi alte calităţi divine. Dacă folosiţi această abordare veţi putea trece peste vântul zdrobitor pe care îl naşte eşecul. CKG

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu