Postări populare

duminică, 28 aprilie 2013

Importanţa Acţiunii

Dacă consideraţi că pentru a obţine pacea trebuie să vă retrageţi din viaţa exterioară, faceţi o mare greşeală. În retragere, satisfacţia noastră nu va apare niciodată. Prin activitate, progresăm şi realizăm. Prin acţiune, creaţie şi manifestare, suntem satisfăcuţi. 


Haideţi să privim un râu. El curge continuu către mare. Duce cu el tot felul de gunoaie – mizerii, pietre, frunze, nisip – pe care le ia în mişcarea lui către ţelul său, dar el continuă mereu să curgă. Noi de asemenea ar trebui să privim vieţile noastre ca fiind râuri curgând către marea de împlinire. Dacă ne este teamă să acţionăm deoarece nu vrem să fim implicaţi în imperfecţiunea lumii exterioare, nu ne vom atinge niciodată ţelul. 

Trebuie să acţionăm. Dacă ne retragem din viaţă, atunci îi spunem în mod conştient şi deliberat lui Dumnezeu că nu dorim să participăm la Jocul Lui. Dar de asemenea dacă aşteptăm un anumit rezultat în urma acţiunilor noastre, pacea nu va apare niciodată în viaţa noastră. Vom fi frustraţi când rezultatele nu ne vor satisface aşteptările. Vom simţi că am eşuat. Atunci când asta se întâmplă, normal că pacea nu poate exista. 

Trebuie să considerăm că acţiunea însăşi este o mare binecuvântare, dar rezultatul acţiunilor noastre trebuie să-l luăm ca pe o experienţă. Conform cu înţelegerea noastră limitată, vom considera rezultatul ca fiind un succes sau un eşec. Însă în Ochii Lui Dumnezeu eşecul şi succesul sunt ambele doar experienţe care ajută la dezvoltarea conştiinţei noastre. Orice s-ar întâmpla, trebuie să vedem rezultatul acţiunii noastre ca pe o experienţă pe care Dumnezeu doreşte să ne-o ofere. Astăzi, poate El doreşte să ne ofere experienţa eşecului. Mâine, poate El ne va oferi o altă experienţă care să ne dea satisfacţie exterioară. Nu contează ce rezultat obţinem din acţiunea noastră, trebuie să încercă să fim mulţumiţi. 

Pentru a face cel mai rapid progres, 
Fii un luptător-erou plin de voioşie. 
Şi consideră atât victoria cât şi eşecul 
Ca fiind râuri paralele ale experienţei 
Conducând către marea 
Beatitudinii-progresului.

Sri Chinmoy

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu