Postări populare

miercuri, 24 aprilie 2013

Cucerind Gelozia

Există multe căi practice de a cuceri gelozia. Calea umană comună este să-ţi spui, „Pot cânta mult mai bine decât acela, dar nu o fac pentru că nu vreau să-mi irosesc timpul.” Aceasta este o cale inteligentă de a vă face să simţiţi că sunteţi mai buni decât cealaltă persoană. Calea spirituală de a cuceri gelozia este să simţiţi că sunteţi una cu persoana care este obiectul geloziei voastre. De exemplu dacă cineva este un actor mai bun decât voi, simţiţi că voi sunteţi cei care joacă. În acest fel, puteţi cuceri gelozia şi, în acelaşi timp, vă puteţi lărgi conştiinţa. 

Odată ce gelozia noastră a plecat, imediat vom simţi că persoana pe care eram geloşi este acum un prieten perfect. Vom avea simpatie şi dragoste pentru ea sau pentru el. În cele din urmă ne vom simţi uşuraţi datorită faptului că săgeata dureroasă a geloziei a fost îndepărtată din sistemul nostru.

Când stabilim unitatea noastră cu Sursa, care este Dumnezeu, nu putem fi geloşi pe nimeni. Dacă simţim că realitatea noastră este Dumnezeu, atunci fiecare individ este ca un membru al corpului nostru spiritual, devotat, dedicat şi conştient. Dacă ei sunt membre ale corpului meu, atunci ei sunt parte a existenţei mele. Cum aş putea să fiu eu gelos pe ei? Dacă stabilim unitatea inseparabilă cu Sursa, problema geloziei va fi cu uşurinţă rezolvată.

De asemenea veţi putea să vă învingeţi gelozia iubindu-L pe Dumnezeu mai mult. Poate că eşti gelos pe cineva pentru că este un mare fotograf. Iar el, s-ar putea să fie gelos pe tine pentru că eşti un reporter bun. Acest tip de gelozie nu se va sfârşi niciodată. Dar există o terţă parte care este responsabilă pentru amândoi, şi acela este Dumnezeu. Dacă îl veţi iubi pe Dumnezeu şi veţi deveni una cu El, veţi putea să vă identificaţi cu capacitatea altora. Dacă deveniţi una cu Sursa capacităţii, atunci problema geloziei nu se pune. Dacă într-adevăr doriţi să cuceriţi gelozia, iubiţi-L pe Unul,cel care a v-a dat toate capacităţile, vouă şi celorlalţi.

Muşcătura-geloziei 
Este o boală. 
Medicamentul ei perfect şi garantat 
Este cutezanţa unităţii.

Sri Chinmoy

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu