Postări populare

duminică, 20 ianuarie 2013

Amazing benefits of oranges

1. Elimina constipatia.
Portocalele, la fel cu toate celelalte citrice au un efect alcalinizant asupra organismului, stimuland digestia si eliminand constipatia.
2. Intaresc sistemul imunitar.
Polifenoli, un tip de antioxidanti, ce se gasesc in portocale, reduc inflamarea  si combat cu eficienta virusii si bacteriile.
3. Previne arterioscleroza.
Arterioscleroza consta in intarirea arterelor. Vitamina C din portocale, consumata cu regularitate incetineste acest proces degenerativ.
4. Previne hipertensiunea arteriala.
Incercati sa mancati doar portocale timp de cateva zile si sa beti multa apa. Portocalele contin potasium si nu au sodium in ele, ceea ce le face perfecte pentru sustinerea sistemului nostru circulator. Sodium din hrana procesata trebuie eliminat si fructele bogate in potasium consumate cat mai des, daca doriti sa scapati de hipertensiune.
5. Lupta impotriva cancerului.
Citricele contin niste substante numite limonoide care raman in circuitul sanguin circa 24 de ore dupa consumarea fructelor. Limonoidele sunt luptatori impotriva cancerului, actionand ca anti-oxidanti foarte puternici si in felul acesta prevenind distrugerea DNA -ului celulelor. 
6. Repara sperma deteriorata.
Portocalele asa cum stim sunt foarte bogate in vitamina C. S-a dovedit ca vitamina C protejeaza sperma de la deteriorare genetica care poate duce la defecte la nastere.
7. Imbunatateste dispozitia.
Portocalele contin vitamina B6, care mai este numita si vitamina bunei dispozitii, deorece aceasta vitamina ajuta creierul sa produca serotonina si in felul acesta sa ne faca mai fericiti.
8. Oase sanatoase.
Portocalele sunt o sursa importanta de magnezium, un mineral necesar pentru absorbtia calciului in corp. De aceea sunt de mare ajutor la mentinerea si formarea unor oase santatoase si a unei danturi sanatoase.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu