Postări populare

joi, 24 ianuarie 2013

Însuşirea Lucrurilor Esenţiale



Fără pregătire nu exista încercare. Fără încercare nu există progres. Fără progres nu există perfecţiune. Fără perfecţiune nu există satisfacţie. 
 
Pregătiţi-vă de meditaţie 

 Atunci când meditaţi acasă, ar trebui să aveţi un colţ al camerei care este absolut pur şi sfinţit – un loc sacru pe care să-l folosiţi doar pentru meditaţie. Acolo puteţi crea un altar, unde veţi ţine o fotografie a Maestrului vostru spiritual, sau a lui Cristos, ori a altor figuri spirituale dragi vouă, pe care îi consideraţi ca fiind Maestrul vostru. Înainte de a începe să meditaţi vă ajută dacă puteţi să faceţi un duş sau o baie. Purificarea corpului este de mare ajutor pentru purificarea conştiinţei. Dacă nu puteţi face un duş sau o baie înainte de a vă aşeza pentru meditaţie, ar trebui cel puţin să vă spălaţi faţa. De asemenea este de dorit să purtaţi haine curate şi luminoase. Vă va fi de ajutor să ardeţi beţişoare parfumate şi să ţineţi câteva flori în faţă. Atunci când veţi simţi parfumul beţişoarelor probabil că veţi primi doar un pic de inspiraţie şi purificare, dar această mică parte poate fi adăugată la comoara voastră interioară. Există oameni care spun că nu este necesar să avem flori în jurul nostru în timpul meditaţiei. Ei spun „ floarea este în interior; lotusul cu o mie de petale este în interior. “ Dar floarea exterioară pe care o aveţi în faţă vă readuce aminte de floarea voastră interioară. Culoarea, parfumul şi conştiinţa ei pură vă oferă puţină inspiraţie. Din inspiraţie primiţi aspiraţie, iar de la aspiraţie primiţi realizare. Acelaşi lucru se poate spune şi despre folosirea lumânărilor în timpul meditaţiei. Flacăra lumânării nu vă va oferi ea însăşi aspiraţie, flacăra interioară este cea care vă oferă aspiraţie. Dar atunci când veţi vedea flacăra exterioară, atunci cu siguranţă veţi simţi că flacăra din interiorul fiinţei voastre urcă sus, mai sus, tot mai sus. Dacă cineva este în pragul realizării-lui-Dumnezeu sau dacă deja l-a realizat pe Dumnezeu, atunci aceste lucruri exterioare nu vor avea nici o importanţă. Dar dacă ştiţi că realizarea–lui-Dumnezeu este încă un strigăt îndepărtat, atunci aceste lucruri, cu siguranţă vă vor mări aspiraţia. Atunci când vă faceţi meditaţia zilnică ar trebui să încercaţi să fiţi singuri. Această regulă nu se aplică la soţ şi soţie dacă ei au acelaşi Maestru spiritual; ei pot medita şi împreună. Altfel nu este recomandabil să meditaţi cu altcineva în timpul meditaţiei zilnice. Meditaţiile colective sunt de asemenea importante, dar pentru meditaţia individuală zilnică este bine să meditaţi singur în faţa propriului altar. 
Meditaţia este un dar divin. Meditaţia simplifică viaţa noastră exterioară şi dă energie vieţii noastre interioare. Meditaţia ne oferă o viaţă spontană şi naturală, o viaţă care devine atât de spontană şi naturală că nu putem respira fără a fi conştienţi de propria noastră divinitate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu