Postări populare

duminică, 27 ianuarie 2013

Ramurile Copacului-lui-Dumnezeu

Realizarea-lui-Dumnezeu înseamnă descoperirea de sine în cel mai înalt sens al termenului. Se realizează unitatea conştientă cu Dumnezeu. Atât timp cât un căutător rămâne nerealizat, el va simţi că Dumnezeu este altcineva care are Putere infinită, în timp ce el, căutătorul este cea mai neputincioasă persoană de pe pământ. Dar în momentul în care el îl realizează pe Dumnezeu, află că el şi cu Dumnezeu sunt absolut unul atât în viaţa interioară cât şi în cea exterioară. Realizarea-de-sine înseamnă identificarea cuiva cu Sinele său cel mai înalt.

Fiecare individ trebuie să-l realizeze pe Dumnezeu conform capacităţii lui interioare. Şi fiecare persoană poate alege acel aspect a lui Dumnezeu care îl mulţumeşte cel mai mult. Cuiva s-ar putea să-i placă aspectul personal a lui Dumnezeu - Dumnezeu ca cea mai luminoasă Fiinţă - în timp ce altcuiva s-ar putea să-i placă aspectul impersonal - Dumnezeu ca Energie infinită. De asemenea un altul ar putea să fie mulţumit doar dacă Dumnezeu pe care îl realizează este dincolo de imaginaţia lui. Dumnezeu este atât personal cât impersonal. Dumnezeu va veni la fiecare individ în funcţie de alegerea lui, astfel încât acesta să fie mulţumit în felul lui propriu.

Dumnezeu este atât masculin cât şi feminin. Termenul “Tată” este mult mai des folosit pentru Dumnezeu în Vest. În Orient noi adesea vorbim de Zeitatea Supremă. Însă atunci când sunt cu vesticii, folosesc termenul care vă este cel mai familiar, căci simt că va fi mult mai uşor să îmi împărtăşesc experienţele cu voi în acest fel.

Cineva poate practica spiritualitatea indiferent de religia de care aparţine. Religia poate fi comparată cu o casă. S-ar putea ca voi să trăiţi într-o casă iar eu să trăiesc în alta. Deşi noi trăim în case diferite, noi vrem să învăţăm despre acelaşi subiect, Realizarea-lui-Dumnezeu. Deci noi mergem, la aceeaşi şcoală, o şcoală interioară. Atunci când ne rugăm la Dumnezeu şi medităm asupra Lui, mergem la această şcoală interioară. Pentru a merge la şcoală s-ar putea să nu folosim aceeaşi stradă. Dar atât eu cât şi tu trebuie să ieşim din casă pentru a merge să studiem.

Un adevărat căutător spiritual va avea cel mai adânc respect şi veneraţie pentru toate religiile. Putem preţui toate religiile şi le putem considera ca fiind ale noastre proprii. Fiecare religie este ca o ramură din Copacul-lui-Dumnezeu. Cum am putea respinge valoarea ramurilor atunci când acceptăm copacul ca fiind al nostru? Fiecare religie este corectă, absolut corectă în felul ei, dar atunci când plângem după cel mai înalt Adevăr, dragostea de Dumnezeu devine singura noastră religie.

Adevărata spiritualitate nu va cere renunţarea la nici o religie. Dacă voi rămâneţi la vechea voastră religie şi practicaţi viaţa spirituală, veţi fi capabili să alergaţi foarte rapid către ţel. Propria voastră religie vă va da încredere constantă în ceea ce faceţi. De asemenea, s-ar putea să simţiţi că aveţi nevoie să transcendeţi religia. În ambele cazuri, ţelul vostru este să îl realizaţi pe Dumnezeu, care cuprinde toate religiile şi totodată este mult dincolo de ele.





                                         Trezirea-de-sine  
Înseamnă
Înflorirea-Lui-Dumnezeu
 În şi prin mine.


CKG

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu