Postări populare

luni, 28 ianuarie 2013

Începeţi Aici şi Acum



 Pentru a deveni una cu Dumnezeu, voi trebuie să vă începeţi în mod conştient călătoria spirituală. Aici şi Acum este motto-ul sufletului. Dacă nu aţi început încă călătoria spirituală, atunci sufletul vostru doreşte să o faceţi chiar în acest moment. Dacă aveţi îndoieli cu privire la existenţa lui Dumnezeu, nici o problemă. Îndoiţi-vă cât vreţi. În cele din urmă veţi obosi să vă îndoiţi de Dumnezeu. Dacă vă îndoiţi de existenţa păcii şi a fericirii interioare, faceţi-o cât vreţi. Chiar dacă aveţi dubii cu privire la viaţa interioară sau la realitatea Lui Dumnezeu, cel mai bun lucru este să începeţi călătoria voastră interioară. 
 
Dacă sunteţi curioşi ce este spiritualitatea, puteţi să acceptaţi spiritualitatea doar din curiozitate. Vedeţi dacă este vorba despre ceva fascinant doar la modul superficial sau este vorba despre ceva adânc şi vast, căruia puteţi să-i dedicaţi întreaga voastră viaţă. Puteţi începe cu curiozitatea, dar în curând curiozitatea voastră se va transforma într-o adevărată aspiraţie. Dacă intraţi în viaţa spirituală doar pentru că alţii au făcut acest lucru, e bine şi aşa. Dacă vedeţi că viaţa cuiva a devenit plină de pace şi fericire după ce el a acceptat viaţa spirituală, nu este nimic greşit în a-l imita. Aş vrea să vă spun una din povestirile preferate ale lui Sri Ramakrishna. 
 
Odată un hoţ a intrat într-un palat în toiul nopţii şi a surprins o conversaţie între rege şi regină. Regele i-a spus reginei „ aş dori ca fiica noastră cea mai mică să se mărite cu un om sfânt, astfel încât ea să aibă parte de pace. Toate celelalte fete ale noastre s-au căsătorit cu regi sau generali, dar viaţa lor este mizerabilă. Oamenii sfinţi au o viaţă foarte liniştită, plină de pace, astfel că dacă ea se va mărita cu unul dintre ei viaţa ei va fi plină de pace. Mâine dimineaţă, devreme îi voi trimite pe miniştrii mei pe malul Gangelui, acolo unde meditează mulţi oameni sfinţi. Sunt convins că vreunul dintre ei va accepta să se căsătorească cu fata noastră.” Hoţul a surprins conversaţia şi s-a gândit: „O Doamne, un biet călugăr va lua prinţesa? Ia să merg eu acolo şi să meditez cu călugării. Cine ştie poate voi fi eu cel ales. Acum trebuie să fur pentru a obţine ceva bani. Dar dacă prinţesa va fi mulţumită de mine, voi deveni bogat peste noapte. Voi fi plin de prosperitate materială.” În dimineaţa următoare, devreme, îmbrăcat în veşmânt de om sfânt merse la Gange şi începu să mediteze împreună cu ceilalţi călugări. Curând miniştrii regelui apărură şi începură să meargă de la un călugăr la altul, căutând unul care ar fi dorit să se căsătorească cu prinţesa. Călugării s-au înfuriat “ noi plângem după lumină, adevăr şi bucurie infinită iar voi vreţi să ne legaţi din nou de această lume? Noi nu ne dorim viaţa materială sau posesiile materiale! “ au ţipat ei. Bieţii miniştrii au fost dojeniţi şi certaţi de toţi călugării. Călugărilor nu le păsa de prinţesă; ci doar de Adevărul cel mai înalt şi de bogăţia interioară. Unul câte unul călugării şi-au oferit refuzul lor. În cele din urmă, când miniştrii au venit la hoţ, acesta a acceptat să se căsătorească cu fata regelui. Ei au mers apoi înapoi la rege şi i-au povestit toată istoria. La auzul veştii că unul dintre călugări s-a arătat interesat de fiica lui, regele a fost foarte bucuros. “Mâine o voi duce pe fiica mea pe malul Gangelui, acolo unde oamenii sfinţii se roagă şi meditează” spuse el. În timpul nopţii, un gând divin intră în mintea hoţului. El se gândi: “Doar m-am prefăcut că sunt un om sfânt. Doar prefăcându-mă, am obţinut mâna prinţesei şi atât de multă prosperitate şi bogăţie materială. Dacă într-adevăr aş deveni un călugăr, sunt sigur că voi obţine putere, lumină, beatitudine şi pace infinită aşa cum aceşti călugări autentici vor obţine în cele din urmă de la Dumnezeu. De ce ar trebui să fiu ataşat de această bogăţie materială finită când am şansa de a primi lumină, fericire şi putere infinită din bogăţia infinită a lui Dumnezeu?” 
 
Astfel că hoţul s-a răzgândit în timpul nopţii, iar atunci când regele s-a apropiat, în dimineaţa următoare, el nu i-a arătat nici un respect regelui. El a izbucnit şi a spus, “O Rege, nu mă lega de această lume materială. Eu îl doresc pe Dumnezeu şi doar pe Dumnezeu. Nu am nevoie de fiica ta. “ Sărmanul rege merse înapoi la palat, iar hoţul a devenit un adevărat om sfânt. Această povestire ne arată foarte limpede că ne putem începe călătoria spirituală în orice moment. Tâlharul a început cu imitaţie. Dar el a primit inspiraţie atunci când i-a văzut pe adevăraţii oameni sfinţi plângând cu toată sinceritatea după Dumnezeu şi doar după Dumnezeu. Din inspiraţie a intrat în aspiraţie. El nu a mai fost mulţumit cu dorinţa lui de a avea bani şi bogăţie materială, deoarece a simţit că există ceva mai plin de satisfacţie care poate fi câştigat. Dacă încă apreciaţi îndoiala sau curiozitatea, atunci începeţi cu îndoiala sau curiozitatea. Dar începeţi! Pas cu pas, veţi fi capabili să mergeţi către ţelul vostru. Dumnezeu este deja nerăbdător să vă aibă. S-ar putea ca voi să nu fiţi nerăbdători să-l aveţi pe Dumnezeu, dar Dumnezeu Tatăl etern, Dumnezeu Mama eternă plânge după voi. Voi trebuie să luaţi decizia de a-l dori pe Dumnezeu. Dacă într-adevăr îl doriţi pe Dumnezeu, atunci începeţi de acolo de unde sunteţi - aici şi acum. Ţelul unităţii conştiente cu Dumnezeu Lumină infinită şi Adevăr infinit va fi al vostru. 
 
Plânsul inimii tale este o adevărată comoară. 
Plânsul inimii tale zboară precum un vultur 
Pentru a atinge ţelul cel mai înalt al sufletului tău pur 
 



CKG

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu