Postări populare

joi, 17 ianuarie 2013

Living in joy

Adevărata bucurie interioară este auto-creată. 
Nu depinde de circumstanţele exterioare. 
Un râu curge în şi prin tine ducând mesajul bucuriei. 
Această bucurie divină este singurul scop al vieţii.

Noi toţi suntem căutători şi ţelul nostru este acelaşi: să obţinem pace, lumină şi bucurie, să obţinem unitatea inseparabilă cu Sursa noastră şi să trăim vieţi pline de satisfacţie adevărată.

A trăi în bucurie înseamnă a trăi în viaţa interioară. Aceasta este viaţa care conduce la realizarea-de-sine. Realizarea-de-Sine este Realizarea-lui-Dumnezeu, căci Dumnezeu nu este nimic altceva decât Divinitatea care se află adânc în interiorul fiecăruia din noi, aşteptând să fie descoperită şi revelată. Putem de asemenea să ne referim la Dumnezeu ca fiind Pilotul Interior sau Supremul. Dar indiferent de termenul pe care îl vom folosi, avem în vedere Ceea Ce Este Cel Mai Înalt în interiorul nostru şi care este ţelul ultim al căutării noastre spirituale.

Doar dacă hrănim viaţa interioară poate viaţa exterioară să aibă un sens real. De trei ori pe zi ne hrănim corpul fără să uităm vreodată. Dar de asemenea, există adânc în interiorul nostru un copil divin numit sufletul nostru; însă noi nu găsim timp să hrănim acest copil. Sufletul este reprezentantul conştient al lui Dumnezeu din noi. Până când copilul-suflet nu este împlinit, noi nu putem fi niciodată împliniţi în viaţa exterioară.

Cum facem conexiunea între viaţa interioară şi cea exterioară? Dacă cunoaştem arta divină a meditaţiei, în mod conştient şi treptat putem uni aceste două lumi. Atunci când practicăm meditaţia, fiecare moment devine o oportunitate de aur pentru a renunţa la depresie, frustrare, teamă, frică şi alte calităţi negative şi de a pune în lumină calităţile divine ale lumii interioare: dragostea, pacea, bucuria şi lumina.

O persoană spirituală trebuie să fie o persoană normală, o persoană de calitate. Pentru a-L atinge pe Dumnezeu o persoană spirituală trebuie să aibă o spiritualitate practică în activităţile cotidiene. Prin practica divină, noi împărtăşim bogăţia noastră interioară. Simţim o motivaţie divină în spatele fiecărei acţiuni şi împărţim rezultatul cu ceilalţi. Spiritualitatea nu neagă viaţa exterioară. Viaţa exterioară ar trebui să fie manifestarea vieţii divine din interiorul nostru. 

Sri Chinmoy-Aripile Bucuriei

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu