Postări populare

duminică, 20 ianuarie 2013

În primul rând ceea ce este mai important: cum să începem


Din punct de vedere spiritual fiecare căutător este un începător. În momentul în care doriţi să faceţi un progres continuu şi constant deveniţi un începător etern.




Cum să încep?




Din punct de vedere spiritual fiecare căutător este un începător. Un începător este cel care are impulsul interior de a creşte întru ceva mereu mai divin, mereu mai plin de lumină şi împlinire. În momentul în care doriţi să faceţi un progres continuu şi constant, în momentul în care doriţi să vă depăşiţi pe voi înşivă şi să intraţi în mereu-transcendentul Dincolo, atunci deveniţi un începător etern.




Dacă sunteţi un începător absolut, atunci puteţi începe prin a citi câteva cărţi spirituale sau scripturi. Aceasta vă va oferi inspiraţie. Ar trebui să citiţi cărţi scrise de Maeştrii spirituali în care aveţi o încredere implicită. Există Maeştrii spirituali care au obţinut cea mai înaltă conştiinţă, şi dacă citiţi cărţile lor sunteţi obligaţi să primiţi inspiraţie. Este de dorit să nu citiţi cărţi scrise de profesori, şcolari sau aspiranţi care sunt încă pe cale şi încă nu au obţinut iluminarea. Doar cei care au realizat Adevărul vor avea capacitatea de a oferi Adevărul. Altfel este ca şi cum un orb ar conduce un alt orb.




De asemenea este o idee bună să încercaţi să staţi în compania unor oameni care deja meditează de un anumit timp. Aceşti oameni s-ar putea să nu fie capabili să vă înveţe, dar ei vor fi capabili să vă inspire. Chiar dacă doar veţi sta lângă ei în timp ce ei meditează, inconştient fiinţa voastră interioară va primi o anumită putere meditativă de la ei. Voi nu furaţi nimic; numai că fiinţa voastră interioară primeşte ajutor de la ei fără ca să fiţi conştienţi în exterior.


La început ar trebui nici să nu vă gândiţi la meditaţie. Încercaţi doar să staţi deoparte o anumită perioadă de timp, timp în care veţi încerca să fiţi calm şi liniştit, şi veţi încerca să simţiţi că aceste cinci minute aparţin fiinţei voastre interioare şi nimănui altcuiva. Regularitatea este de importanţă uriaşă. Lucrul de care aveţi voi nevoie este o practică regulată la o oră regulată.


În fiecare zi este un singur lucru de învăţat; cum să fim cu adevărat fericiţi



CKG

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu