Postări populare

marți, 22 ianuarie 2013

Câteva tehnici de bază



Pentru un începător este mai bine să înceapă cu concentrarea. Altfel în momentul în care încercaţi să vă goliţi mintea şi să o liniştiţi, milioane de gânduri nepoftite vor intra în voi şi nu veţi putea medita nici măcar o secundă. Atunci când vă concentraţi, provocaţi gândurile rele care încearcă să intre în voi. Aşa că la început practicaţi doar concentrarea timp de câteva minute. Apoi, după câteva săptămâni sau câteva luni, puteţi încerca să meditaţi.

Când începeţi să meditaţi întotdeauna încercaţi să simţiţi că sunteţi un copil. Atunci când suntem copii mintea nu este dezvoltată. La vârsta de doisprezece sau treisprezece ani, mintea începe să funcţioneze la nivel intelectual. Dar înainte de asta copilul este numai inimă. El simte că nu ştie nimic. Copilul nu are idei preconcepute despre meditaţie şi viaţa spirituală. El doreşte să înveţe totul proaspăt.

În primul rând încercaţi să simţiţi că sunteţi un copil iar apoi încercaţi să simţiţi că vă aflaţi într-o grădină cu flori. Această grădină cu flori este inima voastră. Un copil se poate juca în grădină ore întregi. El se plimbă de la o floare la alta dar nu părăseşte grădina, căci el primeşte bucurie din frumuseţea şi parfumul fiecărei flori. Încercaţi să simţiţi că în interiorul vostru se află o grădină şi că puteţi rămâne acolo cât de mult doriţi. În felul acesta puteţi învăţa să meditaţi în inimă.

Dacă puteţi rămâne în inimă, veţi începe să simţiţi un plâns interior. Acest plâns interior care este aspiraţia, este secretul meditaţiei. Atunci când un adult plânge, plânsul său de obicei nu este sincer. Dar atunci când un copil plânge, chiar dacă el plânge pentru o bomboană, este foarte sincer. În acel moment, bomboana reprezintă întregul univers pentru el. Dacă îi veţi da o bancnotă de 100 de dolari, nu va fi mulţumit; pentru că lui îi pasă doar de bomboana lui. Atunci când un copil plânge, imediat mama sau tatăl lui vin la el. Dacă puteţi plânge cu toată inima pentru pace, lumină şi adevăr, şi acestea sunt singurele lucruri care vă vor satisface, atunci Dumnezeu Tatăl şi Mama voastră eternă este obligat să vină şi să vă salveze.

Ar trebui întotdeauna să încercaţi să simţiţi că sunteţi la fel de neajutorat ca şi un copil. Imediat ce veţi simţi că sunteţi neajutorat, cineva va veni să vă salveze. Dacă un copil se pierde pe stradă şi începe să plângă, vor exista persoane bune la inimă care să îi arate unde se află casa sa. Încercaţi să simţiţi că sunteţi pierdut pe stradă şi că afară e o furtună turbată. Îndoiala, frica, teama, grijile, nesiguranţa şi alte forţe nedivine curg asupra voastră. Dar dacă plângeţi cu sinceritate, cineva va veni să vă salveze şi să vă arate cum să ajungeţi acasă, casă care este tocmai inima voastră. Şi cine este acest cineva? Este Dumnezeu, Pilotul vostru Interior.

Dimineaţa devreme invitaţi-L pe Dumnezeu Prietenul vostru, adevăratul vostru Prieten, singurul vostru Prieten, să fie împreună cu voi de-a lungul întregii zile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu