Postări populare

vineri, 25 ianuarie 2013

Postura este importantă

Atunci când meditaţi este important să fiţi în poziţia aşezat cu coloana dreaptă şi să aveţi corpul relaxat. Când corpul este ţeapăn, natural că acele calităţi pline de divinitate şi împlinire ce curg prin el în timpul meditaţiei, nu vor fi primite. De asemenea, corpul nu trebuie să aibă o poziţie inconfortabilă. În timp ce meditaţi fiinţa voastră interioară vă va duce în mod spontan către o poziţie confortabilă, iar apoi depinde de voi dacă o menţineţi sau nu. Principalul avantaj al poziţiei lotus este că menţine coloana vertebrală ridicată şi dreaptă. Dar ea nu este confortabilă pentru cea mai mare parte a oamenilor. Aşa că poziţia lotusului nu este necesară pentru o bună meditaţie. Mulţi oameni meditează foarte bine aşezaţi pe un scaun .

Unii oameni realizează exerciţii fizice şi posturi. Aceste exerciţii, numite Hatha Yoga, relaxează corpul şi aduc pacea minţii pentru o scurtă perioadă de timp. Dacă cineva este foarte agitat din punct de vedere fizic şi nu poate sta liniştit mai mult de o secundă, atunci aceste exerciţii îl vor ajuta cu siguranţă. Dar Hatha Yoga nu este necesară. Există mulţi aspiranţi care se pot aşeza pur şi simplu şi îşi pot linişti minţile fără nici o Hatha Yoga.

Nu este deloc recomandabil să se mediteze în poziţia culcat, chiar şi pentru cei care meditează de câţiva ani de zile. Cei care vor încerca să mediteze stând culcaţi vor intra în lumea somnului sau într-un soi de moţăială ori letargie. Mai mult, atunci când sunteţi întinşi, respiraţia voastră nu este la fel de bună precum este atunci când sunteţi în poziţia aşezat, deoarece nu este conştientă sau controlată. Respiraţia corectă este foarte importantă în timpul meditaţiei.

O inimă însufleţită a descoperit un adevăr suprem: a medita asupra lui Dumnezeu este un privilegiu şi nu o datorie. 



Î&R
Î Caut mai multă bucurie în viaţa mea, dar nu sunt suficient de încrezător pentru a încerca să o obţin intrând în domeniul meditaţiei.  
R Atunci când viaţa nu îţi oferă bucurie dar tu simţi că doreşti bucurie, asta înseamnă că ai o foame spirituală. Atunci când ai o foame spirituală vei mânca hrană spirituală. Dacă nu îţi este foame nu vei mânca. Timp de 15 sau 20 de ani ţie nu ţi-a păsat în mod sincer şi intens de viaţa spirituală. Deoarece nu ai meditat atât de mulţi ani, dacă vei sări dintr-o dată în marea de spiritualitate, nu vei putea să înoţi. Nu-ţi poţi schimba natura peste noapte. Aceasta trebuie făcută încet, continuu şi gradual. Întâi mişcă-te prin apă iar apoi gradat vei învăţa cum să înoţi. În cele din urmă va veni un timp când vei fi capabil să înoţi bine. Dar datorită faptului că ai această foame interioară, asta înseamnă că eşti gata să începi să înoţi. 

CKG

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu