Postări populare

miercuri, 30 ianuarie 2013

Începutul Meditaţiei



Atunci când meditaţi acasă, păstraţi un colţ al camerei pe care puteţi să-l faceţi absolut pur şi sfinţit - un loc sacru pe care să-l folosiţi doar pentru meditaţie. Pentru meditaţia voastră zilnică este cel mai bine să meditaţi singur. Înainte de a începe meditaţia, este de dorit să se facă un duş sau o baie. De asemenea este recomandabil să se poarte haine curate şi luminoase.

Pentru a urma o cale spirituală voi trebuie să meditaţi cel puţin o dată pe zi. Cel mai bine este să meditaţi dimineaţa devreme când atmosfera este calmă şi liniştită. Seara este de asemenea un timp propice. Dacă daţi importanţă meditaţiei şi sunteţi sinceri, puterea meditaţiei voastre va creşte în mod automat. Dacă faceţi meditaţia în mod regulat şi punctual, veţi remarca propriul vostru progres. Faptul de a avea stabilită o anumită oră de meditaţie vă va ajuta să luptaţi împotriva letargiei şi capriciilor minţii.

Atunci când meditaţi este important să fiţi în poziţia aşezat cu coloana dreaptă şi să vă menţineţi corpul relaxat. Veţi vedea că fiinţa voastră interioară vă va aranja în mod spontan într-o poziţie confortabilă; depinzând de voi dacă o menţineţi sau nu. Unii căutători preferă să mediteze stând culcaţi, dar asta nu este recomandabil. Voi puteţi cu uşurinţă să intraţi în lumea somnului sau într-un fel de amorţeală interioară. Poziţia lotus, care este o postură yoga avansată, nu este neapărat necesară pentru o meditaţie corectă. Foarte mulţi oameni meditează foarte bine în timp ce sunt aşezaţi pe scaun.

Vă va fi de ajutor în meditaţie dacă ardeţi beţişoare parfumate şi lumânări, precum şi faptul de avea câteva flori în faţa voastră. Floarea exterioară vă va aminti de floarea din interiorul inimii voastre. Atunci când mirosiţi parfumul beţişoarelor, veţi câştiga inspiraţie şi purificare, pe care le veţi putea adăuga la comoara voastră interioară. Când veţi vedea flacăra exterioară, imediat veţi simţi flacăra voastră interioară urcând sus, mai sus, tot mai sus.
CKG

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu